Register

A password will be e-mailed to you.

Bolo avizované, že najnovší prírastok do početnej rodiny vrahov z rôznych kútov sveta a odlišných historických etáp, bude vedený v štýle návratu k pôvodným projektom z prvého desaťročia súčasného storočia. V najnovšom videu vývojári hovoria akými spôsobmi sa Assassin’s Creed Mirage dostane bližšie k dobrodružstvám Ezia alebo Altaira.

V prvom rade nepôjde o masívne akčné RPG ako tomu bolo v prípade výborného Origins alebo Odyssey či nie najlepšie prijatej Valhally. Mirage by mal byť menším a sústredenejším dobrodružstvom, kde nie sú dôležité pompézne súboje s početnými protivníkmi. Pozornosť je podľa autorov venovaná parkouru i zakrádaniu sa, pričom priamy kontakt by mal byť poslednou možnosťou.

Lokácie sú podľa všetkého vertikálne a umožňujú bežať skrz ulice svižným spôsobom zaručujúcim rýchle ukrytie sa pred hliadkami. To mnohým z vás nepochybne pripomína prvotné projekty, ktoré neboli až tak rozsiahle, no perfektne to vynahrádzali vrstevnatosťou dostupných kulís.

Pre fanúšikov a nostalgiou opradených hráčov tu bude aj režim, ktorý zníži farebnosť obrazu a evokuje úplne prvý príbeh z tejto ságy. Tá sa za takmer dve dekády stala absolútnou stálicou tohto autorského zoskupenia a je príjemné, že sa tvorcovia takto ohliadajú za jej počiatkom. Kedy k nám projekt dorazí? Už čoskoro, presnejšie túto jeseň. Assassin’s Creed Mirage vychádza dvanásteho októbra 2023 na konzolách PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One. Takisto aj na cloudovom Amazon Luna a osobných počítačoch.

Komentuj!