Register

A password will be e-mailed to you.

Otec tradičného filmového hororu nám v nadchádzajúcom kalendárnom období prinesie svoj herný debut v podobe projektu John Carpenter’s Toxic Commando. Podľa terajších informácií má ísť o kooperatívnu strieľačku, kde sa proti vám postavia desiatky, následne stovky a vo finále možno aj tisícky chodiacich mŕtvol s úmyslom obžrať vás až do špiku kostí. Bude z toho ale dobrý titul?

Pokiaľ patríte k mladším hráčom alebo divákom, možno vám meno Carpenter nič nehovorí, no vedzte, že ide o tvorcu, ktorý stál pri zrode projektov ako The Thing, Halloween alebo Assault on Precinct 13. Tento sedemdesiatpäť ročný muž už síce aktívne netvorí, no podľa vlastných slov rád strieľa do zombies a práve preto nám pod jeho taktovkou bude doručený vyššie zmienený projekt ukotvený v hernom médiu.

Toxic Commando sa v ukážke javí pomerne atraktívne, ponúka divokú akciu v koži štyroch hrdinov a síce celý trailer občas trpí prepadávaním snímok, mohlo by ísť o kvalitnú dynamickú strieľačku. Ostatne, obdobná hrateľnosť sa nezriedka dokáže hráčom zavďačiť. Samozrejme v prípade, že je adekvátne spracovaná.

Počin by mal doraziť niekedy v budúcom roku, avšak fixného dátumu sme sa, zatiaľ, nedočkali. Akciu primárne vyvíja Saber Interactive, ktorého tvorcovia v minulosti pracovali na rôznych portoch či remaster verziách (možno zmieniť napríklad Zaklínača pre Nintendo Switch). Tak snáď im aj tento väčší projekt dopadne podľa terajších očakávaní hráčov a dočkáme sa konečne aspoň solídneho nástupcu ikonického Left 4 Dead od Valve.

Komentuj!