Register

A password will be e-mailed to you.

Aktuálny mesiac nám opäť nadeľuje niekoľko pozoruhodných videoherných kúskov. Našou snahou bolo predstaviť vám tie potenciálne najzaujímavejšie a najočakávanejšie a sme presvedčení, že aj vy si spomedzi nich vyberiete svojho favorita. Čo nám teda prinesie záverečný mesiac tohto roku?

Medzi favoritov tohto mesiaca môžeme zaradiť sci-fi hororový kúsok The Callisto Protocol od Striking Distance. Po dlhšom čase sa znova dočkajú aj fanúšikovia kultového Need for Speed, tentokrát s podtitulom Unbound. Zvyšné tituly, ako napríklad Crisis Core – Final Fantasy VII – Reunion sú síce určené iba pre užší okruh hráčov, avšak veríme, že si svojich záujemcov nájdu. To isté sa týka aj trochu netradičného žánrového zaradenia najnovšieho počinu z univerza Marvel s názvom Marvel’s Midnight Suns a taktiež dobrodružnej, humorne ladenej adventúry High on Life.

The Callisto Protocol
Žáner: Akčná adventúra
Platformy: – PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One
Vývojár: Striking Distance

Dátum vydania: 2. december 2022

The Callisto Protocol je projekt Glena Schofielda, autora titulu Dead Space, momentálne pôsobiaceho v štúdiu Striking Distance, takže inšpirácia známym sci-fi hororom Dead Space je očividná.

Príbeh sa odohráva v roku 2320 sa na jednom z Jupiterových mesiacov, na ktorom je vybudovaná trestanecká kolónia Black Iron, prevádzkovaná spoločnosť United Jupiter Company. Jacob Lee si tu odpykáva trest, kým sa jeho spoluväzni nezačnú meniť na mimozemské príšery. Jacobovi nezostáva nič iné, len sa pokúsiť prežiť a odhaliť pôvod chaosu v trestaneckej kolónii, podobne ako tomu bolo aj v titule Dead Space. Celé rozhranie je súčasťou hry, napríklad zbrane zobrazujú počet nábojov na displeji, zdravie hlavnej postavy je vidieť na jej krku. Počas hry je možné za peniaze kúpiť nové zbrane alebo schopnosti, ktoré vám pomôžu v boji proti príšerám.

Marvel’s Midnight Suns

Žáner: Taktické RPG
Platformy: PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S
Vývojár: Firaxis Games

Dátum vydania: 2. december 2022

Ďalším prírastkom do početného portfólia videohier zo sveta Marvelu je tentoraz Marvel’s Midnight Suns, ktorý sa vyznačuje bojovou časťou v štýle ťahovej stratégie s kartovými mechanizmami. Tím obsahuje maximálne tri postavy a v každom ťahu si ťaháte náhodné karty, z ktorých môžete zahrať len tri. Veľkú úlohu zohráva aj interaktivita prostredia a je možné používať okolité predmety na posilnenie útokov.

Príbeh rozpráva o tom, že Lilith, matka démonov, je opäť nažive. Spolu s organizáciou Hydra sa pokúša priviesť na Zem boha Chaosu Chthona. Dokonca aj mnohí superhrdinovia sa dostali pod jej vplyv, čím sa jej armáda rozšírila. Zvyšky Avengers spolu s Midnight Suns sa však postavia do cesty jej plánu. Nemôžu to však zvládnuť sami a tak musia vzkriesiť tajomnú postavu Lovca, ktorý kedysi ešte stále stál za Lilitiným pádom.

Need for Speed Unbound
Žáner: Pretekársky titul
Platformy: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC
Vývojár: Criterion Software

Dátum vydania: 2. december 2022

Need for Speed Unbound je ďalší diel známej pretekárskej série s arkádovými prvkami od štúdia Criterion Software a vyznačuje sa unikátnym vizuálnym štýlom, inšpirovaným najnovšími trendami v rámci pouličného “graffiti” umenia. Okrem toho využíva tiež realistickejší výtvarný štýl iných hier série Need for Speed. Tento diel sa odohráva vo fiktívnom meste Lakeshore City, vymodelovanom podľa skutočného Chicaga. Tvorcovia vrátia takzvaný “heat systém” z Need for Speed Heat, v ktorom sa hráč snaží získať si povesť u polície.

V Need for Speed Unbound si budeme môcť zajazdiť až v 143 autách, napríklad Aston Martin DB5 1964, Aston Martin Vulcan 2016, BMW M4 Coupe 2018, Ferrari 488 Pista 2019, Ford Mustang 1965, Lamborghini Diablo SV 1995 a mnohých iných.

High on Life
Žáner: Akčná adventúra z pohľadu prvej osoby
Platformy: Xbox One, Xbox Series X a Series S, PC
Vývojár: Squanch Games

Dátum vydania: 13. december 2022

High on Life je akčná adventúra z pohľadu prvej osoby, ktorú nám prináša Justin Roiland, jeden zo spolutvorcov slávneho seriálu Rick a Morty a Solar Opposites. V tomto titule sa v úlohe intergalaktického lovca odmien vydáme do rôznych biomov a lokalít vo vesmíre, pričom sa musíme postaviť zloduchovi Garmantuousovi a jeho bande hrdlorezov. Popritom budeme zbierať korisť, stretávať rozličné postavy a bojovať s nepriateľmi.

Náš hrdina bude prechádzať dynamicky meniacimi sa svetmi, ako je raj v džungli alebo mesto postavené vo vnútri asteroidu, ktorý sa nachádza v strede vesmíru. Popritom budeme využívať unikátne schopnosti každej zbrane, alebo plniť vedľajšie lovecké misie.

Crisis Core – Final Fantasy VII – Reunion
Žáner: JRPG
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch
Vývojár: Square Enix

Dátum vydania: 13. december 2022

JRPG Crisis Core: Final Fantasy VII – Reunion je remasterom pôvodného titulu Crisis Core – Final Fantasy VII, ktorý vyšiel výhradne iba pre handhelovú konzolu PSP ešte v roku 2007. Vzhľadom na tento vek a aj limitovanú pôvodnú platformu preto samozrejme obsahuje kompletne prepracovanú HD grafiku, remasterovaný soundtrack Takeharua Išimotu, anglický dabing a aj úplne prepracované používateľské rozhranie, či aktualizovaný bojový systém. Na PlayStation 4 Pro a Xboxe One X sa dočkáme 4K pri 30 FPS, pričom základné PlayStation 4 a Xbox One ponúknu 1080p pri 30 FPS.

Príbeh začína sedem rokov pred udalosťami FINAL FANTASY VII (z roku 1997) a sleduje Zacka Faira, mladého vojaka zo skupiny Shinra SOLDIER. Zack má za úlohu vypátrať nezvestného vojaka 1. triedy menom Genesis Rhapsodos. Počas plnenia tejto bojovej misie však objavuje aj temné tajomstvo Shinriných experimentov a narazí na príšery, ktoré vytvárajú.

Toto bol výber najzaujímavejších videoherných počinov, na ktoré sa môžeme tešiť v poslednom mesiaci tohto roka. Aj tento výber je samozrejme subjektívny, takže ak máte nejakého iného favorita, môžete na neho upozorniť v komentároch.

Komentuj!