Register

A password will be e-mailed to you.

Jeden z najzádnejších titulov súčasného leta vyšiel a dočkal sa náležitej chvály v rámci (tuzemských aj zahraničných) recenzií kritikov i bežných hráčov Nintenda. Nebýva síce zvykom, že v strede leta dostaneme takto veľký JRPG projekt, avšak aj s prihliadnutím na panujúce sucho sa bude zrejme málokto sťažovať. Úspech je to rozhodne veľký, o čom svedčí aj nedávne Accolades video.

Pokiaľ priamo neholdujete JRPG žánru, je možné, že vám mnohými očakávané Xenoblade Chronicles 3 ušlo. Ostatne, vždy šlo o sériu, ktorá bola exkluzívna pre platformy ako Switch alebo WiiU a to sú konzoly, ktoré u nás ani zďaleka nepatria medzi mainstream platformy.

Ak je to teda tak a nič o tomto masívnom RPG neviete, môžeme vám prezradiť, že ide o taktickú (dalo by sa povedať ťahovú) záležitosť s vysokou inklináciou k naratívnemu rozprávaniu. Oproti novodobým iteráciám Final Fantasy alebo Kingdom Hearts však zmienená sága zvolila omnoho klasickejšiu cestu. Hateľnosť totiž viac pripomína staručké Knights of the Old Republic než moderný remake sedmičky finálnej fantázie.

Titul má momentálne metascore o hodnote 89% a ide tak (minimálne z pohľadu kritikov) u druhý najlepší diel celej série. Súčasne s takto vysokým hodnotením môžeme hovoriť o projekte, ktorý bude patriť k tomu najlepšiemu, čo terajší rok ponúkol (a že je toho dosť, keďže vyšli záležitosti ako Elden Ring alebo Gran Turismo 7).

Accolades (v preklade vyznamenania) mapuje tvrdenia veľkých herných portálov, ktoré Xenoblade Chronicles 3 výrazne chválili. Podobné videá do sveta vypúšťa aj Sony pri svojich exkluzivitách a tak je pomerne logické, že aj Nintendo sa rado pocvháli, keď je s čím.

Na záver článku môžeme spomenúť, že naša recenzia tohto masívneho JRPG je už v príprave a vyjde v najbližších týždňoch. A čo vy? Dali ste tretiemu dielu (ktorý je, mimochodom, určený aj pre nováčikov) šancu alebo prešiel titul pod vaším záujmovým radarom? Pokojne nám dajte vedieť prostredníctvom komentárov.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!