Register

A password will be e-mailed to you.

Po zakopnutí v podobe WiiU sa Nintendo vrátilo na výslnie vďaka Switchu, ktorý aj šesť rokov po vydaní neklesá na popularite. Výkon zariadenia však nebol vysoký ani v čase vydania, nieto ešte teraz, a tak je najvyšší čas ponúknuť hráčom vytúženého nástupcu. O ňom sa hovorí už nejaký ten piatok, no Nintendo zatiaľ nemá dôvod oznámiť nový hardware, keďže má oznámených hneď niekoľko hier pre Switch. Zdroje portálu Video Games Chronicle však priniesli niekoľko informácií, ktoré by fanúšikov mohli zaujímať.

V prvom rade, Nintendo naozaj plánuje vydať nástupcu Switchu v roku 2024, pričom vývojárske kity už by mali byť vo vybraných štúdiách k dispozícii, hlavne teda u kľúčových partnerov. Rovnako ako Switch, aj nástupca by si mal zachovať pamäťové karty ako fyzické médium, no menej potešujúce je, že konzola, podľa všetkého, bude disponovať LCD displejom a nie OLED panelom, aby mohla byť cena pri vydaní priaznivejšia. Prémiovejší variant s OLED panelom tak asi dorazí neskôr ako aj v prípade Switchu.

Zdroj zatiaľ nevedel uviesť, ako to bude so spätnou kompatibilitou, no nakoľko má byť zachovaný hybridný spôsob použitia, bolo by nelogické odstrihnúť vyše 100 miliónov majiteľov aktuálneho hardwaru od ich knižnice hier. Nástupcu Switchu je plánovaný na posledný kvartál budúceho roku, pričom Nintendo aktuálne zabezpečuje, aby bol k dispozícii dostatok kusov a neopakovala sa situácia s PS5 a Xboxom Series X, ktoré v čase pandémie boli nedostatkovým tovarom, hlavne teda konzola od Sony. Už skôr sme sa dozvedeli, že výkon by sa mal pohybovať na úrovni PS4, najmä teda v reči TFLOPs, ale nemožno porovnávať desať rokov starú technológiu s tou aktuálnou. Uvidíme, čo si pre nás Nintendo chystá, no ak sa japonskej spoločnosti podarí zopakovať úspech Switchu, máme sa na čo tešiť.

Zdroj: VGC

Komentuj!