Register

A password will be e-mailed to you.

Ani tento rok autori z 2K a Visual Concepts nevynechajú svoj tradičný športový prídavok v podobe NBA. Ročník s podtitulom 2K23 sa nám najnovšie odhalil a dokonca tvorcovia prezradili, že sa PlayStation 5 hráči dočkajú exkluzívneho obsahu.

Podstata ukážky vás zrejme neprekvapí. Hráči utekajúci cez ihrisko, športovci narábajúci s loptou a legendy triafajúce priamo do koša za tri body. Samozrejme, nejde o čistý gameplay a všetko je krásne zostrihané, nasnímané a odprezentované, avšak predchádzajúce ročníky nás utvrdili v tom, že vývojári z Visual Concepts grafickú stránku vedia doviesť do dokonalosti. Ostatne, niet sa čo čudovať, tak trochu to majú v mene.

Trailer má zhruba 90 sekúnd, no reálne je pomerne náročné z neho niečo dedukovať, keďže jednotlivé basketbalové iterácie sa najlepšie hodnotia ak ich skutočne hráte, čiže testujete na vlastnej koži. A k tomu sa vlastníci konzol PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X a Xbox Series S, Xbox One či Nintenda Switch dostanú až 9. septembra 2022. A aby sme nezabudli, v rovnaký dátum vyjde i PC verzia.

Nemusíme však byť veľkí proroci a aj tak dokážeme predpovedať, že Nintendo Switch verzia na tom bude (minimálne po grafickej stránke) úplne najhoršie, pretože táto hybridná platforma na takto vyzerajúce hry jednoducho nie je pripravená. O tom sme sa už presvedčili napríklad v ročníku 2021, kde okrem evidentného vizuálneho downgradu prekážali i stále pretrvávajúce mikrotransakcie alebo problematický balans.

Uvidíme preto či sa vo vydavateľstve 2K konečne polepšili alebo budú stále raziť cestu agresívneho finančného apelu na samotného hráča, ktorý si zaplatil za plný produkt. Aby sme ale boli plne féroví, WWE 2K22 dopadlo relatívne dobre (i keď nejde o vyložený hit) a preto možno veriť v istú nápravu aj pri NBA. Posledné tituly od 2K ako napríklad výborné Tina Tina’s Wonderlands ale taktiež prezradili partnerstvo so Sony (v podobe návodov k trofejam) a v spolupráci pokračuje aj virtuálny basketbal, ktorý bude do septembra 2023 disponovať exkluzívnymi výzvami pre platformu PlayStation 5.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!