Register

A password will be e-mailed to you.

Koniec tohto pracovného týždňa sa znamenal spustenie oficiálnych predobjednávok God of War Ragnarök, čo viacerým obchodom poriadne zavarilo, nakoľko ich servery nezvládli nápor hráčov a stránky boli nedostupné. Sony môže mať dôvod na radosť, o hru je podľa záujmu mimoriadny záujem. Okrem toho k nám však dorazili aj ďalšie zaujímavé novinky.

  • Predobjednávky God of War Ragnarök boli dnes oficiálne spustené. Viaceré tuzemské eshopy hlásili výpadky stránok, pretože nezvládli nápor fanúšikov. Navyše, zberateľská edícia a najvyššia, takzvaná Jötnar edícia boli takmer okamžite vypredané.

  • Sony oznámila, že akvizícia štúdia Bungie bola dnes dotiahnutá do úspešného konca. Od dnešného dňa je tým pádom Bungie oficiálne first party štúdiom v rámci PlayStation Studios.

  • Spoločnosť 20th Century Games oznámila, že v spolupráci so štúdiom Survios chystá novú príbehovú hru Aliens. Dej bude zasadený medzi filmy Alien a Aliens, pričom titul bude poháňať Unreal Engine 5. Viac podrobností zatiaľ nevieme, no vývoj je na úplnom začiatku, takže si ešte nejaký ten piatok počkáme.

  • Warner Bros. Games oznámila dátum otvoreného beta testu ich bojovky MultiVersus. Tá odštartuje 26. júla a bude dostupná pre PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a PC s plnou podporou cross-play hrania. K dispozícii bude 8 máp, viac ako desiatka postáv a solídna porcia rôznych režimov.
  • Firma Capcom sa pochválila, že Resident Evil 2 Remake predal cez 10 miliónov kópií, čo je skvelý úspech. Pred príchodom remaku Resident Evil 4 ide pre japonskú spoločnosť o jasný dôkaz, že hráči majú o podobné projekty enormný záujem, najmä ak sú urobené kvalitne.

  • Titul Immortality, prichádzajúca novinka od tvorcov Her Story a Telling Lies, vyjde neskôr, než sa pôvodne plánovalo. Hra mala doraziť už koncom tohto mesiaca, no autori oznámili, že sa dočkáme o mesiac neskôr, konkrétne 30. augusta.
  • Nintendo porušilo svoje zvyky a oznámilo novú mimo stream Direct, kde tak činí obvykle. Pôjde o počin Kirby’s Dream Buffet, v ktorom si obľúbená postavička pomeria sily so svojimi kópiami inej farby. V zápasoch až pre 4 hráčov sa farebné varianty Kirbyho vydajú po prekážkovej dráhe, aby sa napchávali jahodami, ktoré Kirbyho zväčšia a v záverečnej aréne dôjde na zúčtovanie. V zásade pôjde o akúsi variáciu na Fall Guys, ktorá bude dostupná ešte počas leta skrz eshop Nintenda.

  • Päť rokov po vydaní hry Kona oznámili vývojári zo štúdia Parabole pokračovanie, ktoré ponesie názov Kona II: Brume. To by malo vyjsť budúci rok pre všetky aktuálne platformy okrem Nintenda Switch, hoci možno časom dorazí aj port pre túto platformu, podobne ako v prípade prvej časti. Príbeh detektíva Carla Fauberta v snehom zaviatej fiktívnej časti Kanady tak bude pokračovať.
  • Nintendo odhalilo, že plánuje odkúpiť spoločnosť Dynamo Pictures, ktorá sa zameriava počítačovú animáciu. Ak všetko pôjde hladko, obchod bude uzatvorený 3. októbra. Následne sa z Dynamo Pictures stane Nintendo Pictures. Zatiaľ nie je známe, na čo presne chce Nintendo túto spoločnosť využiť, no núkajú sa adaptácie obľúbených značiek do podoby filmov či seriálov. Spoločnosť však disponuje aj motion capture systémom, ktorý by umožnil vývojárom využiť túto technológiu pri tvorbe hier.

  • Nedávno vydaná kolekcia Sonic Origins, obsahujúca remasterované verzie Sonic the Hedgehog (1991), Sonic the Hedgehog 2 (1992), Sonic CD (1993) a Sonic the Hedgehog 3 & Knuckles (1994) je stále plná chýb a glitchov, ktoré pôvodné hry neobsahovali. Sega ubezpečuje fanúšikov, že počúva spätnú odozvu od hráčov a na odstránení problémov sa usilovne pracuje.

Komentuj!