Register

A password will be e-mailed to you.

Nový mesiac so sebou prináša zopár pozoruhodných titulov toho najrôznejšieho druhu. V našom špeciáli, venovanom novinkám na hernom trhu, sa vám pokúsime bližšie predstaviť výber toho najatraktívnejšieho.

Medzi favoritov tohto mesiaca môžeme zaradiť hororový kúsok The Quarry od Supermassive Games. Po dlhšom čase sa znova dočkajú aj fanúšikovia kultového Diabla, keďže tento mesiac vychádza aj očakávaný Diablo Immortal. Zvyšné tituly, ako Starship Troopers: Terran Command, či Card Shark, sú síce určené iba pre užší okruh hráčov, avšak veríme, že si svojich záujemcov nájdu. Oxide Room 104 napríklad poteší najmä fanúšikov hororového žánru.

Diablo: Immortal
Žáner: Akčné RPG
Platformy: PC, iOS a Android
Vývojár: Blizzard Entertainment a NetEase Games
Dátum vydania: 2. jún 2022

Diablo Immortal je free-to-play titul zo série Diablo, určený predovšetkým pre mobilné zariadenia. Príbeh sa odohráva v medziobdobí medzi druhým a tretím dielom. Dostávame tak možnosť prežiť udalosti, spomínané v treťom diely. Je situovaný do prekliateho sveta Sanctuary, ponúkajúc násobne väčšiu rozlohu hernej plochy než tomu bolo v predchádzajúcich častiach série. Diablo Immortal ponúka šesť rozličných hrateľných postáv, konkrétne: barbara, mága, nekromancera, lovca démonov, mnícha a križiaka. Časom by sme sa mali dočkať aj ďalších charakterov. Po vizuálnej stránke silne evokuje tretí diel, ktorý sa odlišoval svojou výtvarnou štylizáciou.

Card Shark
Žáner: Adventúrna kartová hra
Platformy: PC a Nintendo Switch
Vývojár: Nerial
Dátum vydania: 2. jún. 2022

Card Shark je prioritne kartová hra, kde nebudete využívať priamo pravidlá, ale skôr rozličné triky na podvádzanie. To znamená, že budete označovať karty, učiť sa signály, pomocou ktorých môžete so svojim komplicom vyhrávať nad spoluhráčmi. Hlavnou úlohou je vďaka týmto technikám poraziť každého súpera. Príbeh je zasadený do Francúzska v priebehu 18. storočia, kedy si vás v jednom zapadnutom hostinci vyhliadne skúsený kartový hráč, ktorý z vás urobí svojho komplica a naučí vás svoje finty, aby ste mu tak dopomohli k získaniu značnej sumy peňazí prostredníctvom výhier.

The Quarry
Žáner: Hororová 3D adventúra
Platformy:  PC, PlayStation 5 a PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S
Vývojár: Supermassive Games
Dátum vydania: 10. jún 2022

The Quarry je duchovný nástupca známeho a úspešného titulu Until Dawn z roku 2015. Štúdio Supermassive Games, v súčasnosti pracujúce na sérii The Dark Pictures Anthology, ju oznámilo pomerne prekvapujúco.

Opäť budeme ovládať skupinu tínedžrov, ktorí musia prežiť náročnú noc v opustenom lome na americkom vidieku. O život sa im budú usilovať nielen zvláštni miestni obyvatelia, ale i rôzne nadprirodzené bytosti. Po stránke hratelnosti je The Quarry veľmi podobný sérii The Dark Pictures Anthology, keďže obsahuje iba jemné adventúrne prvky, pričom hlavný dôraz sa kladie na ťažké rozhodnutia. Každá z postáv môže zomrieť viac ako desiatimi spôsobmi a vašim cieľom je zabezpečiť, aby ich do najbližšieho úsvitu prežilo čo najviac. Vývojári navyše sľubujú rekordne vysoký počet možných zakončení.

Starship Troopers – Terran Command
Žáner: Real-time stratégia s prvkami tower defense
Platformy: PC
Vývojár: The Artistocrats
Dátum vydania: 16. jún 2022

V Starship Troopers: Terran Command sa ocitneme v úlohe člena vesmírnej pechoty na planéte Kwalasha, kde je nutné eliminovať hrozbu, ktorú predstavujú mimozemské bytosti, zvané arachnidy. Počas hrania budeme používať rôzne typy vybavenia a máme taktiež možnosť privolania posíl. Tradičné prvky, známe z ďalších real-timových stratégii doplnia aj niektoré aspekty subžánru tower defense. Budeme musieť brániť pozície a základne, pri čom budeme môcť využiť aj terén, vyvýšené priestory a úzke priesmyky. V obrane proti hordám nepriateľov nám budú, okrem známej vesmírnej pechoty, budú pomáhať aj mechovia, či rôzne iné vozidlá, vrátane vznášadiel.

Oxide Room 104
Žáner: Hororová adventúra
Platformy: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 a 5, Xbox One a Xbox Series X/S
Vývojár: WildSphere
Dátum vydania: 17. jún 2022

Oxide Room 104 je hororový počin, odohrávajúci sa v starom moteli, kam ste boli unesení a uväznení zvrhlým doktorom. Musíte sa pokúsiť uniknúť z tejto nebezpečnej situácie a popri tom sa vyhnúť hrozivej príšere, ktorá vás neustále prenasleduje a potrestá každú vašu chybu. V prípade, že zomriete, prebudíte sa na rovnakom mieste, avšak podmienky sa vždy výrazne zmenia, čo znamená, že pôvodná cesta, ktorou ste predtým unikali, nebude sprístupnená. Celkovo je možné dospieť ku štyrom rôznym koncom, pričom iba jeden z nich sa dá považovať za šťastný.

Tak to bol výber najzaujímavejších videoherných počinov, na ktoré sa môžeme tešiť v mesiaci jún. Samozrejme, každý takýto výber je vždy subjektívny, keď máte nejakého iného favorita, pokojne ho môžete zmieniť v komentároch.

Komentuj!