Register

A password will be e-mailed to you.

Po veľkej noci bolo v hernom svete pomerne rušno, čo potvrdil aj záver pracovného týždňa. Nintendo znenazdajky oznámilo dátum vydania očakávaného titulu, Gearbox chystá ďalšie Borderlands, PS Plus Premium nakoniec dorazí aj k nám, a to vôbec nie je všetko. Nasledovné riadky však povedia viac.

  • Spoločnosť Activision Blizzard potvrdila špekulácie o tom, že do Call of Duty Warzone zamieri King Kong a Godzilla. Spolu s podrobnosťami o tretej sezóne pre Call of Duty Vanguard a Warzone dorazili aj informácie o tom, že ikonické monštrá dorazia vďaka udalosti Operation Monarch, ktorá odštartuje 11. mája.

  • Gearbox v spolupráci s vydavateľom 2K Games oznámili, že pripravujú pokračovanie adventúry Tales from the Borderlands od Telltale Games z roku 2014. Zatiaľ o tomto projekte nemáme žiadne podrobnejšie informácie, na tie si budeme musieť počkať do leta, no Randy Pitchford na PAX East 2022 neskrýval nadšenie z toho, že svet Bordelands možno opäť rozšíriť novým smerom.

  • Nintendo oznámilo, kedy sa dočkáme multiplayerovej strieľačky Splatoon 3. Zábavná exkluzivita pre Nintendo Switch dorazí 9. septembra, pričom okrem vylepšeného multiplayeru dostaneme aj príbehový režim, ktorý, pravdepodobne, bude plniť úlohu “tutoriálu”, aby hráčom pripravil na zápolenie s ďalšími hráčmi.
  • Vyzerá to tak, že ikonická séria Syphon Filter bude na zozname titulov, ktoré ponúkne najvyššia úroveň nového predplatného PlayStation Plus. Tituly Syphon Filter (PS1), Syphon Filter 2 (PS1), Syphon Filter: Dark Mirror (PSP/PS2) a Syphon Filter: Logan’s Shadow (PSP/PS2) ohodnotila kórejská ratingová organizácia pre PlayStation 5 a PlayStation 4, čo domnienku viac-menej potvrdzuje. Otázne ale nateraz je, prečo medzi hrami chýba Syphon Filter 3 (PS1).

  • Slovenské štúdio Nine Rocks Games patriace pod vydavateľstvo THQ Nordic oznámilo, že vyvíja titul Way of the Hunter. Simulátor lovenia divej zveri je v príprave pre PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S, no presný dátum vydania zatiaľ nepoznáme. Hra ponúkne 2 teritóriá (každé o rozlohe 144 km²), realistické ovládanie zbraní a fyziku striel, na vaše počínanie reagujúci ekosystém a chýbať nebude ani kooperácia.
  • Cory Barlog, režisér God of War poďakoval pri príležitosti 4. výročia od vydania hry fanúšikom za podporu a poprosil ich o trpezlivosť ohľadom noviniek o God of War Ragnarök. Fanúšikovia sa totiž obávajú, že titul nestihne vydanie v tomto roku, no Bruno Velazquez, režisér animácii, odpovedal na jeden tweet slovami “Ragnarok is coming this year”, takže aktuálne vývojári stále počítajú s vydaním tento rok.

  • Nedávno oznámená kolekcia Klonoa Phantasy Reverie Series pre Nintendo Switch, ktorá ponúkne remastrované a vylepšené verzie hier Klonoa: Door to Phantomile a Klonoa 2: Lunatea’s Veil, dostala dátum vydania. Kultové skákačky sa vrátia 9. júla tohto roku, pričom s dátumom vydania bolo oznámené, že okrem Switchu sa v rovnaký deň dočkajú aj hráči na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.
  • Po Capcome a Bandai Namco oznámila i Koei Tecmo, že ich zamestnancom sa zvýšia výplaty. V priemere by sa zamestnancom mala zvýšiť mzda o 23%, čo znamená, že ich výplatné pásky budú “krajšie” o približne 73 000 jenov (circa 569$). Zvýšenie miezd má zabezpečiť vyššiu spokojnosť zamestnancov, no v tomto smere asi nejde o prekvapivú informáciu.

  • Skákačka Kao the Kangaroo vznikajúca v susednom Poľsku mala na pulty obchodov doraziť v lete tohto roku. Vývojári z Tate Multimedia však podľa všetkého predbehli nastolený plán, pretože oznámili, že reštart série dorazí už budúci mesiac, a to 27. mája. Titul bude dostupný na každej aktuálnej platforme, pričom mladšie ročníky a menej zdatných angličtinárov bezpochyby poteší aj česká lokalizácia.

  • Sony Interactive Entertainment dnes oznámila, že nedávno oznámené vylepšené predplatné PlayStation Plus bude v Európe spustené 22. júna. Zároveň sme sa dozvedeli, že najdrahší variant Premium bude od prvého dňa dostupný aj u nás, nakoľko Sony po rokoch čakania plánuje k tomuto termínu spustiť i streamovaciu službu PlayStation Now na Slovensku a i Českej republike.

Komentuj!