Register

A password will be e-mailed to you.

Warning: A non-numeric value encountered in /data/4/c/4c61c55f-4e60-4a5d-9bfc-e3af3cf5bb5f/somhrac.sk/web/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1606

Doba “covidová”. To sa týka každého z nás. Študenti sa vzdelávajú diaľkovo, pracovníci sú na home office čo znamená, že sa často využívajú konferenčné hovory. Na tom nie je nič zlé, no tieto hovory vedia poriadne znepríjemniť ruchy z okolia. A práve v takejto situácii príde vhod malý pomocník od Creative, ktorý je nenápadný, no svoju prácu robí ukážkovo.

Na mysli mám Creative Sound Blaster PLAY! 4, maličký digitálno-analógový prevodník ponúkajúci obojsmerné potlačenie hluku. A nielen to. Poďme však pekne poporiadku.

Balenie

V tomto prípade Creative vsadili na jednoduchosť a účelnosť, ktorej podriadili všetko. V samotnej krabičke, na ktorej je popis produktu a jeho vlastností nájdete prevodník, redukciu z USB-C na USB-A, príručka k SmartComms Kit, stručný návod k použitiu a leták s informáciami o záruke. To je všetko, no viac ani nie je potrebné.

Hlavne jednoducho

Creative Sound Blaster PLAY! 4 je zariadenie typu plug-and-play, takže stačí pripojiť a je všetko pripravené. Na zariadení sú iba dve tlačidlá, s ktorými si však bez problémov vystačíte. Tlačidlo s obrázkom mikrofónu je asi jasné, to slúži na stlmenie mikrofónu. Je tu však jedna užitočná vychytávka nazvaná VoiceDetect. Prevodník automaticky detekuje kedy rozprávate a kedy nie a podľa toho stlmí mikrofón, čo je naozaj užitočná funkcia. Nemusíte totiž neustále zapínať a vypínať mikrofón, čo vie byť poriadne otravné.

Druhé tlačidlo ovláda ekvalizér. Ak tlačidlo svieti bielou farbou, máte zapnutý dynamický mód, ktorý pridáva pocit priestorového zvuku a i zlepšuje jeho kvalitu, takže tento mód je vhodný na už spomínané konferenčné hovory. Modrou farbou je označený Bass Boost, ktorý je vhodnejší na hudbu a filmy. Tretí mód, kedy dióda nesvieti, ekvalizér vypne. Všetko máte po ruke, nemusíte nikde nič hľadať.

NoiseClean

Takto sa volá azda najdôležitejšia funkcia Creative Sound Blaster PLAY! 4. Ide o obojstranné potláčanie ruchov, vďaka čomu doprajete nielen vy druhej strane kvalitnejší a čistejší zvuk, no bude to dopriate aj vám. Žiaden šum, divné praskanie a podobne. PLAY! 4 potláča statické šumy, takže ak bude mať niekto zapnutý ventilátor, prípadne náhodou bude pustený vysávač, to všetko dokáže maličký pomocník filtrovať. V niektorých prípadoch lepšie, v iných trochu menej, no výsledok je vždy uspokojivý a znateľný.

Funguje hocikde

Prevodník je navyše kompatibilný takmer so všetkým, na čo si spomeniete. Počítač je samozrejmosť, pričom iba po pripojení k PC viete za pomoci obslužného programu prispôsobiť jednotlivé nastavenia podľa svojich preferencií. Nechýba podpora pre PlayStation 5 a 4, Nintendo Switch, smartphony a tablety s operačným systémom Android, či iPady. Ide o šikovného pomocníka aj pri hraní keď komunikujete so spoluhráčmi, ktorí vás budú počuť lepšie. A áno, aj vy ich.

Nezruinuje peňaženku

Hoci je Creative Sound Blaster PLAY! 4 naozaj dobrým a nenápadným pomocníkom (váži iba 8,3 gramu), ktorý citeľne zlepšuje zvuk, no singapurská spoločnosť si za neho nepýta veľa. Výrobok sa totiž predáva na oficiálnej stránke za 29,99€, čo naozaj nikoho nezruinuje. Smartphony bez 3,5mm jacku ho zrazu získajú, čo môže oceniť nejeden priaznivec tejto klasiky. Omnoho dôležitejšie však je, že zvuk je naozaj kvalitnejší a čistejší, pričom nemusíte nič zložito nastavovať. Zapojíte, zvolíte správny ekvalizér a je to. Ak sú konferenčné hovory na vašom dennom poriadku, prípadne často hrávate online a komunikujete so spoluhráčmi, potom je tento výrobok pre vás ako stvorený.

Produkt na testovanie zapožičalo tuzemské zastúpenie spoločnosti

Creative Sound Blaster PLAY! 4 - Nenápadný pomocník
Creative Sound Blaster PLAY! 4 si v dnešnej dobe nájde uplatnenie v nejednej domácnosti, nakoľko zlepší kvalitu zvuku počas hovorov či užívania si multimediálneho obsahu bez akéhokoľvek nastavovania.
Pozitíva
  • Citeľné zlepšenie zvuku
  • Jednoduché na ovládanie
  • Výborná cena
Negatíva
  • Plná funkcionalita iba s obslužným programom pre Windows
4.5Celkové hodnotenie
Hodnotenie čitateľov: (0 Hlas)

Komentuj!