Register

A password will be e-mailed to you.

Posledný mesiac roku 2021 a my sa dodatočne pozrime na záverečnú tohtoročnú nádielku hier v rámci predplatného Xbox Live Gold, prípadne Game Pass Ultimate. Čo všetko prinesie a je vôbec o čo stáť?

Potenciálne najväčším lákadlom celej ponuky je Tropico 5, konkrétne Tropico 5 – Penultimate Edition. To v praxi znamená, že k plnej verzii tejto vydarenej tropickej stratégie buú pribalené aj DLC The Big Cheese, Bayo del Ofato a Hostile Takeover (Generalissimo, MadWorld, Joint Venture) a 5 exkluzívnych bonusových máp. K tomu všetkému sa však dostanete až v polovici decembra.

Ďalším vydareným titulom je väzenský a útekový simulátor The Escapists 2, ktorý sme svojho času i recenzovali. Ak vám neprekáža retro vizuál a dokážete odpustiť aj niekoľko menších neduhov, dvojku si môžete na rozdiel od jednotky vychutnať ako v singleplayeri tak v multiplayeri (či už versus režim, alebo klasická kooperácia). Dostupná je navyše už teraz.

Treťou hrou výberu je tak trochu odlišná tower defense záležitosť Orcs Must Die! zasadená do fantasy settingu. I tá rozhodne stojí za vyskúšanie, nakoľko po vydaní zbierala viac než slušné známky a veľmi rýchlo si vydobila istú popularitu na scéne. Dostupná bude v prvej polovici tohto mesiaca.

Záverečným kúskom výberu je sci-fi akčná adventúra Insanely Twisted Shadow Planet. Konkrétne v nej budete kombinovať akciu a riešenie hádaniek a hoci ju viacerí možno nebudete poznať podľa názvu, aj v tomto prípade ide o titul, ktorý nerobí nikomu hanbu.

To je z decembrovej ponuky všetko. Dá sa povedať, že Microsoft sa pomerne činil, keďže všetky zo štyroch kúskov stoja za pozornosť. Je síce pravdou, že chýba povestná čerešnička na torte v podobe nejakého AAA hitu, ten však nemôžeme očakávať každý mesiac. No možno sa dočkáme už v januári 2022.

Komentuj!