Register

A password will be e-mailed to you.

Sci-fi séria Mass Effect sa vyznačuje osobitnou a výraznou filmovosťou a tak niet divu, že snahy previesť známu akčnú RPG sériu do filmovej, či seriálovej podoby sa vyskytli už viackrát. Naposledy sa tak stalo počas tohtoročného leta, kedy Mac Walters z BioWare napísal, že dôvodom doterajších neúspechov previesť túto značku do filmového sveta bola veľká neistota ohľadom toho, či adaptácia bude mať želaný úspech.

Aktuálne sa však množia správy, že prichádza na rad ďalší pokus, keďže nedávno server Deadline informoval, že Amazon Studios má veľký záujem o televízny seriál z univerza Mass Effectu, ktorý by tak rozšíril ponuku ich služby Amazon Prime. Podľa serveru Deadline má byť dokonca táto obrovská korporácia už blízko k uzatvoreniu dohody s vydavateľom Electronic Arts, ktorý vlastní značku Mass Effect i samotné štúdio BioWare.

V tejto chvíli síce stále ide o nepotvrdenú informáciu, ale ako sme už spomenuli vyššie, tento rok v lete Mac Walters zo štúdia BioWare v rozhovore pre Business Insider prehlásil, že moment, kedy filmová nebo seriálová adaptácia Mass Effectu vznikne, je len otázkou času. Mac Walters taktiež naznačil, že z jeho pohľadu by mala väčší zmysel ako seriál než ako film, zvlášť s ohľadom na podobnosti procesu písania scenáru rôznych epizód seriálu a jednotlivých častí hernej trilógie.

Tieto špekulácie rozvíril aj herec Henry Cavill, predstaviteľ filmového Supermana a seriálového Geralta z Rivie, ktorý pred niekoľkými mesiacmi naznačoval, že sa niečo chystá ohľadom značky Mass Effect. Oficiálne sme sa však dodnes žiadneho oznámenia nedočkali a tak uvidíme, ako sa situácia okolo možného seriálového spracovania série Mass Effect bude ďalej vyvíjať.

Komentuj!