Register

A password will be e-mailed to you.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition nie je aktuálne možné na PC spustiť, ani zakúpiť. Spoločnosť Rockstar Games tento očakávaný titul stiahla zo všetkých obchodov, čím potvrdila množiace sa špekulácie.

Kompilácia Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition sa po svojom uvedení na trh prezentovala veľkými prepadmi FPS na PlayStation 5 a na platforme PC zase mala značné problémy so servermi. Navyše Rockstar Games Launcher, na ktorom PC verzia Grand Theft Auto: The Trilogy exkluzívne vyšla, bol dokonca z dôvodu nečakanej údržby takmer 24 hodín offline. Zlé jazyky však začali tvrdiť. že za touto „údržbou“ stoja skôr dataminermi objavené súbory s nelicencovanou hudbou, ku ktorej Rockstar už nemal vôbec autorské práva, pretože vypršala licencia. Rockstar zrejme o tomto probléme vedel, keďže tieto súbory boli narýchlo uzamknuté, ale nie odstránené.

Ďalší problém predstavuje objavenie neskompilovaného kódu hry, ktorý dokonca obsahuje rozličné interné poznámky vývojárov. Z týchto dôvodov sa spoločnosť Rockstar rozhodla verziu pre PC dočasne stiahnuť z predaja. Aktuálne je hra nedostupná dokonca aj pre tých čo si ju predobjednali, alebo stihli kúpiť ešte pred týmto odstránením z predaja, takže Grand Theft Auto: Trilogy pre PC si skrátka aktuálne nezahrá nikto.

Rockstar sa v krátkom prehlásení ospravedlňuje a sľubuje skorú nápravu tohto stavu. Avšak presný dátum, kedy by sa titul zase mohol objaviť v obchodoch, sme sa nedozvedeli.

Komentuj!