Register

A password will be e-mailed to you.

Avowed je pre fanúšikov tradičných RPG titulov ďalším veľkým a zaujímavým projektom. Ostatne, za počinom stoja tvorcovia zo štúdia Obsidian Entertainment, ktorý nám v nedávnej dobe priniesli science fiction akčné RPG Outer Worlds, prípadne legendárny druhý KOTOR (Knights of the Old Republic). Čo o ich pripravovanej novinke Avowed prezrádzajú najaktuálnejšie informácie od zahraničného žurnalistu?

Prvý trailer, ktorého sme sa dočkali ešte minulý rok evokoval mnohým ikonický Skyrim (pričom ten sa už o pár mesiacov dočká ďalšej z mnohých edícií), čo je iba dobre. Koniec koncov, práve toto fantasy RPG považujú hráči za neprekonanú legendu žánru, i keď ďalší zasa vyťahujú esá v podobe tretieho Witchera alebo aj českého Kingdom Come: Deliverance. Každopádne, o kvalitu Avowed by sme sa nemali obávať, nakoľko práve títo tvorcovia majú na konte nespočetné množstvo žánrových titulov.

Titul sa podľa všetkého aktuálne nachádza v alphe fáze, takže už je v zásade hrateľný, funkčný, akurát nepochybne ešte nedošlo na finálne ladenie. V praxi to znamená, že očakávaný projekt disponuje základnými mechanikami, ktoré sú priamo implementované do hrateľnosti. Taktiež vieme, že projekt je zasadený do univerza tradičného izometrického RPG Pillars of Eternity, na ktorom rovnako pracuje Obsidian (našu recenziu druhého dielu nájdete na tomto odkaze). Bohato zastúpené budú i RPG elementy kombinované s akciou, pričom tie už poznáme práve zo zmieneného Skyrimu. Nechýba priamy fyzický prístup, no ani kúzla, stealth, prípadne kombinácia všetkého.

Zasadenie do univerza Pillars of Eternity taktiež predznamenáva to, že sa dočkáme dobre známych kúziel, predmetov a možno aj lokácií (i keď práve to exaktne spomenuté nie je). V zahraničí je Avowed popisované ako Outer Worlds s fantasy štylistikou a tematikou. Zdroj taktiež tvrdí, že mohol vidieť a skúšať už staršiu verziu, ktorá nie je úplne aktuálna. Žurnalistovi z portálu windowscentral sa dostupná ukážka pozdávala a vnímal ju viac než pozitívne. Treba ale brať na vedomie, že nejde o poslednú verziu, no údajne všetko bežalo plynule a bez väčších problémov. Avowed sa javí lákavo a je otázne, kedy ho uvidíme. Vzhľadom na dostupné správy sa však, pravdepodobne, možno pripraviť na rok 2022, maximálne 2023.

Komentuj!