Register

A password will be e-mailed to you.

V roku 1999 vyšla akčná adventúra s názvom Outcast, ktorá si pohrávala s presunom v čase aj priestore a zaviedla hlavných hrdinov na Adelphu, aby tam našli poškodený satelit a zachránili tak existenciu samotnej Zeme. Popritom však bolo potrebné zachrániť miestnych obyvateľov pred ich tyranským vládcom. O 18 rokov neskôr sa hra dočkala kvalitného remasteru (našu recenziu nájdete na tomto odkaze), ktorý vylepšil hru najmä po grafickej stránke, keďže príbeh aj herné mechanizmy zostali prakticky nezmenené. Po takejto nesmierne dlhej dobe od vydania pôvodnej hry sa ale konečne dočkáme pokračovania.

Toto pokračovanie by malo byť sequelom prvého Outcastu, takže opäť sa zhostíme úlohy Cuttera Sladea a budeme sa snažiť zachrániť obyvateľov Adelphy, Talanov, pred novou hrozbou. Tentokrát sa však hra posunula na trochu viac futuristickú úroveň a vašimi nepriateľmi, tak už nebude len miesta armáda Talanov, ale armáda robotov, ktorá si Talanov zotročila, aby mohli získať všetky nerastné suroviny z Adelphy.

O samotnej hre sa toho zatiaľ veľa nevie. Opäť nás bude zrejme čakať nelineárny otvorený svet, ktorý budeme preskúmavať s pomocou jetpacku. Pokiaľ bude mať aj hra rovnakú grafiku, akú môžeme vidieť v traileru, tak sa máme na čo tešiť. Dátum vydania ešte nebol oznámený, ale Outcast 2 vyjde na platformách Playstation 5, Xbox Series X/S a PC.

Komentuj!