Register

A password will be e-mailed to you.

Takmer pred rokom sa na naše herné obrazovky dostalo očakávané pokračovanie milovaného príbehového titulu, ktorý svojho času niesol názov The Last of Us (a dočkal sa i remasterovanej verzie, nakoľko sa sprvoti jednalo o exkluzivitu pre končiace konzoly PlayStation 3). Každopádne, šikovných fanúšikov ambiciózny sequel inšpiroval a vytvorili tak fanúšikovský film, pričom ten sa sčasti venuje udalostiam z druhej hry.

Na druhé The Last of Us si pravdepodobne spomínate najmä kvôli kontroverziám, ktoré vtedajšiu novinku sprevádzali. Najskôr unikol scenár, ktorý mnohých fanúšikov výrazne rozhorčil, no a potom tí istí hráči zistili, že leaky boli, nanešťastie, pravdivé, čo malo za následok typický a pomerne otravný review bombing. Ostatne, hra má dodnes na portáli metacritic.com iba priemerné hráčske ohlasy a abnormálny počet unikátnych hodnotení. To jasne ukazuje, že zhruba tretina účtov bola vytvorená iba preto, aby smutní fanúšik mohol za SPOILER smrť Joela a existenciu Abby KONIEC SPOILERU udeliť titulu bez akejkoľvek objektivity nulové hodnotenie.

Aby toho ale nebolo málo, hra pracovala aj s relatívne krehkými témami (homosexualita, transgender charakter), ktoré nie každý hráč prijal s ľahkosťou. A nakoľko sa nachádzame v súčasnej dobe, kedy každý hľadá za všetkým politiku a pretlačovanie ideológií, mnohí The Last of Us Part II odsúdili ako woke propagandu, ktorá nerobí nič iné iba hovorí o tom ako to majú homosexuálne postavy neľahké. Je to naozaj škoda, nakoľko Druckmann je šikovný rozprávač, pričom myšlienkou (ktorú takmer nik z početných odporcov nevidí) pokračovania je práve stieranie hranice medzi dobrom a zlom. Navyše jeho štúdio disponuje obrovským rozpočtom a práve vďaka tomu pôsobí Last of Us II ako plnotučný AAA titul tých najrýdzejších kvalít. To sa prejavuje ako na vizuálnom stvárnení, tak na výbornej audio stránke ako aj na perfektom pocite zo surovej a brutálnej streľby (skúste sa zamyslieť, kedy bolo zabíjanie v hre tak autentické).

Tak či onak, titul opradený kontroverziami si očividne svojich skalných fanúšikov našiel a vďaka tomu vznikla vyššie priložená snímka, ktorá adaptuje udalosti hry. Je vidieť, že ide o fanúšikovský projekt s absenciou hlbšieho rozpočtu? To určite áno, no i tak ide o veľmi solídnu záležitosť, ktorej nechýba istá filmárska kvalita (na pomery takýchto záležitostí).

Film si bezproblémovo pozriete zdarma prostredníctvom YouTube, pričom v prípade, že sa vám zapáčia niektoré zbrane prítomné v krátkej snímke, môžete si ich zakúpiť prostredníctvom obchodu autorov (je dostupný v popise videa). Čo hovoríte na takýto projekt? Pozdáva sa vám spracovanie alebo si radšej počkáte na pripravovanú sériu od HBO?

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!