Register

A password will be e-mailed to you.

Rovnako ako predplatitelia PS Plus sa aj majitelia predplatného Xbox Live Gold, prípadne Game Pass Ultimate, dočkajú nádielky nových hier. A po mierne suchších mesiacoch sa Microsoft konečne odhodlal potešiť svojich priaznivcov zaujímavou ponukou, i keď sa hovorilo skôr o zdražení predplatného, než o hrách.

Nakoniec však všetko dobre dopadlo, pretože avizované zdražovanie dali hráči Microsoftu pekne “vyžrať”, a tak sa sklopili uši a oznámilo sa, že ceny zostanú ako doposiaľ. Predplatné totiž malo zdražieť celkom dramaticky, nakoľko Live Gold na 6 mesiacov by hráčov vyšlo na 60$, čo aktuálne stojí ročné predplatné. Výsledkom však je aj dobrá správa, keďže konečne bude možné hrať free-to-play tituly bez predplatného, ako aj na PlayStatione či Nintende Switch. Doposiaľ totiž Microsoft vyžadoval Gold účet aj v prípade hier, ktoré sú zdarma. Ešte to síce nie je aktuálne, no bližšie podrobnosti sa dozvieme už čoskoro.

Poďme však už na ponuku hier, ktorej kraľuje titul Gears 5, a teda zatiaľ posledné pokračovanie jednej z hlavných značiek Xboxu. V koži Kait Diaz bude nutné čeliť nejednému nebezpečenstvu, pričom dôjde aj na odhaľovanie jej spojenia s nepriateľom. Pokiaľ vlastníte Xbox Series X|S, hra je na nové konzoly plne optimalizovaná, takže si výborne hodnotené pokračovanie budete môcť užiť v tej najlepšej možnej forme. Hra bude dostupná celý mesiac, a teda od 1. do 28. februára.

Podobne ako aj Gears 5, tak i druhá hra, ktorou je remaster prvého dielu Resident Evil, bude dostupná celý február. S blížiacim sa dátumom vydania Resident Evil Village pôjde o pekný výlet do histórie na miesto, kde všetko začalo, i keď dnes to už pravda nie je, keďže jestvuje aj Resident Evil 0. Tak či onak, ide o kvalitnú hororovú jazdu, ktorá síce kvôli statickým kamerám občas potrápi viac, než by bolo nutné, no i tak ide o počin hoden 10-12 hodín vášho času.

Ďalej tu máme titul dostupný od 1. februára, avšak iba do 15. februára. Nedávno sme tu mali oznámenie nového herného Indiana Jones, a tak nebude na škodu pripomenúť si jedno staršie dobrodružstvo, konkrétne Indiana Jones and the Emperor’s Tomb, ktoré patrí k tým lepším hrám s Jonesom. Hra vyšla ešte pre pôvodný Xbox, takže si ju možno zahrať vďaka spätnej kompatibilite. Tešiť sa možno na súboje proti nacistickým posluhovačom a ázijskému podsvetiu, ikonickú hudbu a honbu za Dračím srdcom, pretože to predsa nemôže skončiť v nesprávnych rukách, no nie?

Od 16. do 28. februára bude k dispozícii výborne hodnotená metroidvania Dandara: Trials of Fear Edition. Soľný svet je v ohrození, a tak bude na vás, aby ste hlavnej hrdinke menom Dandara pomohli odvrátiť túto skazu. Ignorujte gravitačné zákony, skáčte po stenách, stropoch a objavujte zákutia herného sveta v pixel art grafike.

Februárovú ponuku uzatvára third-person strieľačka Lost Planet 2 od Capcomu. Príbeh sa odohráva 10 rokov po udalostiach predchodcu, pričom po stránke hrateľnosti môžete počítať s mnohými súbojmi s bossmi, rôzne extrémne terénne podmienky a možnosť obsluhovať mechanické ozbrojené obleky známe ako Vital Suits. Nechýba ani co-op pre 4 hráčov, ktorý by mohol vynahradiť iba nadpriemerné hodnotenia v recenziách, keďže s kamarátmi sú väčšinou všetky hry zábavnejšie. Nejde však o zlý počin, iba skrátka v ničom nevyniká. Titul pôvodne určený pre Xbox 360 bude dostupný od 16. do 28. februára, podobne ako Dandara: Trials of Fear Edition.

Zdroj: Xbox Wire

Komentuj!