Register

A password will be e-mailed to you.

Najúspešnejšia česká hra posledných rokov, Kingdom Come: Deliverance od pražského štúdia Warhorse sa dočká podľa najnovších informácii plnohodnotnej televíznej adaptácie. Či pôjde o filmovú, alebo seriálovú adaptáciu nie je doteraz isté, avšak potvrdené je, že americký filmový producent a bývalý manažér spoločnosti Netflix, Erik Barmack, ktorý si pred nedávnom zakúpil práva pre Kingdom Come, aktuálne zháňa režiséra a scenáristu pre toto pripravované televízne dielo.

Rolu producenta chystaného diela bude mať takisto Martin Frývaldský, šéf Warhorse Studios, takže spolupráca vývojárov s adaptérmi je zaručená. Na základe tohto dôvodu môžeme aspoň dúfať, že televízna verzia dobré meno značky nepoškodí, čo u seriálových a filmových adaptácií videoherných titulov, žiaľ, nie je vždy pravidlom.

Pozoruhodnou je aj informácia, že americká produkčná spoločnosť Wild Sheep Content, ktorej zakladateľom je práve Erik Barmack si okrem adaptácie úspešnej českej stredovekej hry, berie na starosť aj novodobú japonskú klasiku Yakuza. Ako bude v oboch prípadoch vyzerať finálny produkt a či sa nakoniec podarí projekt v oboch prípadoch doviesť až do konca, sa môžeme len domnievať.

Komentuj!