Register

A password will be e-mailed to you.

Už pred nejakým časom sa na internete začali šíriť správy o tom, že séria Metal Gear Solid sa znovu dočká svojho oživenia. Okrem špekulácii o novej časti bola v hre možnosť remaku pôvodného Metal Gear Solid pre novú PlayStation 5 a dokonca aj pre i PC. Tieto zvesti sa síce zatiaľ nepotvrdili, avšak Metal Gear Solid dal o sebe znovu vedieť.

Keď sa nedávno objavilo hodnotenie tchajwanskej komisie pre PC verzie Metal Gear (1987), Metal Gear Solid (1988), Metal Gear Solid 2: Substance (2002), začali byť veci jasnejšie. Prvé diely slávnej série totiž nebolo možné zakúpiť v žiadnej digitálnej distribúcii a tak s dalo čakať, že tento fakt sa zmení. A kde inde, než práve na GOGu sa tieto staré diely odrazu objavili s možnosťou ich zakúpenia. Ich úvodná cena pritom nie je nejako závratná, keďže Metal Gear stojí 5,99 €, Metal Gear Solid – 9,99 € a Metal Gear Solid 2 Substance takisto 9,99 €. Okrem týchto hier však Konami prinieslo na GOG aj Konami Collector’s Series so slávnymi titulmi ako sú Castlevania & Contra, v hodnote 5,99 €.

Nakoniec by sme ešte radi pripomenuli, že to neznamená, že chýry o remaku prvého dielu nie sú pravdivé a stále žije nádej, že si tento najslávnejší prvý diel zahráme v novej, minimálne remasterovanej podobe. Keď sa v tomto smere objavia nové informácie, budeme vás o tom informovať.

Komentuj!