Register

A password will be e-mailed to you.

Roky žiadaný remake Demon’s Souls dostal na tohtotýždňovej prezentácii PlayStation 5 prvé gameplay video aj dátum vydania. Bude launch hrou pre novú konzolu od Sony a pracuje na ňom štúdio Bluepoint Games.

Pre tých, čo si na originálnu predlohu nespomínajú, v roku 2009 vyšla nenápadná hra menom Demon’s Souls v Japonsku na PlayStation 3 od From Software. Napriek niektorým Japonským prvkom išlo o relatívne západnú stredovekú rúbačku, odohrávajúcu sa v tajomnom svete Boletaria. Hra disponovala poriadne vysokou, ale férovou obtiažnosťou a za krátky čas si získala milióny fanúšikov. Súčasne zaviedla systémy a mechaniky, ktorými sa niektoré tituly dodnes inšpirujú. Západní recenzenti ju milovali natoľko, že ju začali hromadne importovať a tak ju vydavateľ Atlus vydal aj mimo Japonska. Takto bola odštartovaná slávna Souls séria. 

Od vydania PlayStation 4 prosila celá Souls fanúšikovská základňa, aby From Software vyrobil remake, alebo aspoň hru portoval na iné platformy. Sony hráčov prekvapilo prvým trailerom pred niekoľkými mesiacmi a teraz tu máme dátum vydania: 12. november 2020. Demons Souls teda vyjde popri novej konzole PlayStation 5. Podľa videí a obrázkov beží na upravenom engine z Dark Souls 3 a vyzerá naozaj moderne. Ak ste hrali pôvodný titul, určite ste spoznali kľúčové lokácie, aj niektorých bossov. Na remaku pracuje štúdio Bluepoint Games známe vďaka remaku Shadow of the Collosus.

Na konci videa ukazujúceho hrateľnosť sa objavila aj informácia, že ide len o časovú exkluzivitu. Popis vo videu tvrdil, že hra bude dostupná po čase na PC aj “iné konzoly”. Po prezentácii však spoločnosť Sony tieto popisy zrušila a prehlásila, že išlo o “ľudskú chybu”. Je veľmi ťažké určiť, či chcú len skryť časovú exkluzivitu alebo to bola naozaj chyba, nakoľko ďalšie Souls hry (s výnimkou Bloodborne) vyšli aj na iné platformy. From Software však už v predminulej generácii konzol ohlásili, že radi by ju vydali aj inde, avšak Sony vlastní minimálne časť značky Demon’s Souls. Samotný remake sa bude predávať za 69 dolárov, teda za novú, zvýšenú, cenu, určenú pre PlayStation 5 exkluzivity.

Zdroj: blog.playstation

Komentuj!