Register

A password will be e-mailed to you.

Poľskí vývojári patria v Európe už tradične k najaktívnejším, nehovoriac o tom, že Cyberpunk 2077 od štúdia CD Projekt RED patrí zase k najočakávanejším titulom. Zatiaľ málo známe katovické štúdio Anshar sa rozhodlo nasledovať príklad svojich slávnejších rodákov a pokúsilo sa rovnako zaujať svojou verziou kyperpunkového RPG s názvom Gamedec. 

Gamedec sa odohráva v roku 2119 v Novej Varšave, kde už väčšinu života jej obyvateľov ovláda virtuálna realita. A práve táto kombinácia bežného života s virtuálnu realitou bola živnou pôdou pre vznik úplne novému typu zločinu, aj keď aj ten je stále motivovaný tradičnou ľudskou závisťou a nekonečnou snahou stále bohatnúť. Fakt, že sa ľudské osobnosti čiastočne presúvajú do virtuálnej reality však neznamená, že nemôže byť ohrozené ich zdravie, či samotný život. Napríklad také detské otroctvo je tu už akousi free-to-play hrou a zrada hráčskeho klanu sa často trestá reálnou smrťou.

Vo virtuálnom svete takisto existujú virtuálni zločinci všetkého druhu, rovnako ako zbohatlíci, majúci takmer neobmedzený rozpočet a neobmedzené egá. V tomto ponurom polovirtuálnom svete pochmúrnej budúcnosti môžete stretnúť aj matky, ktoré chcú lepšiu budúcnosť pre svoje deti, alebo tajné spolky, túžiace ovládnuť tento podivný svet. Ocitnete sa preto v úlohe netradičného detektíva, riešiaceho tieto herne motivované zločiny.

Vaše pátranie tak zahrnuje napríklad aj odhaľovanie a využívanie cheatovacieho softwaru v reálnom živote vašich klientov, či komplikované intrigy. Takýmto štýlom budete lákať zločincov do vašej virtuálnej pasce a odhaľovať zložité vzťahy medzi obyvateľmi virtuálnych svetov. Vývojári zo štúdia Gamedec tvrdia, že Gamedec bude adaptívne RPG, teda, že sa prispôsobí vašim rozhodnutiam. Tieto vaše rozhodnutia budú údajne ovplyvňovať nielen okolitý svet, ale aj samotný charakter vášho detektíva.

Sami sme sami zvedaví, ako sa naplnia tieto odvážne sľuby relatívne malého štúdia. Každopádne, zatiaľ máme potvrdené, že toto nezávislé poľské kyberpunkové RPG by malo vyjsť niekedy v priebehu tohto roka.

Komentuj!