Register

A password will be e-mailed to you.

Mortal Kombat je na hernej scéne legendou a patrí medzi to najlepšie, čo žáner bojových hier ponúka, Samozrejme, vďaka extrémnemu a explicitnému násiliu nie je táto značka pre každého, no oznámenie každého pokračovania je pre priaznivcom malým sviatkom. Iné je to však na filmovej scéne.

Čo sa filmových spracovaní týka, máme tu doposiaľ dva filmy. Ten prvý režíroval, rovnako ako väčšinu hraných Resident Evil filmov, Paul W. S. Anderson a na plátna kín zavítal v roku 1995. Hoci nešlo o poklad, film je pozerateľný aj dnes a až na chýbajúce explicitné násilie ide o slušný príspevok medzi filmové adaptácie videohier. Bohužiaľ, o dva roky neskôr dorazilo pokračovanie Mortal Kombat: Annihilation, ktoré je katastrofálne azda v každom ohľade. A nie, nefunguje to ani ako komédia, či paródia. Za zmienku stojí ešte seriál Mortal Kombat: Conquest, či krátky film Mortal Kombat: Rebirth a jeho nasledovník v podobe internetovej série Mortal Kombat: Legacy.

Aktuálne po mnohých problémoch a odkladoch konečne vzniká aj filmový reboot, no ešte pred ním dostaneme animovaný film Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge, ktorý pre pár dňami odhalil na svojom Twitter účte Ed Boon, tvorca a kreatívny mozog Mortal Kombatu.

Ako z uvedeného tweetu vyplýva, animovaný film bude plný brutality a určite sa nebude šetriť krvou. Dejovo sa film vráti na začiatok, takže ak patríte medzi hráčov, ktorým táto značka nie je známa, no Scorpion’s Revenge vás napriek tomu láka, nemusíte sa obávať, že by ste z dejového hľadiska o niečo prišli, prípadne si museli niektoré udalosti ozrejmiť za pomoci internetu. Do včerajšku sme však nevedeli, čo od filmu čakať, no prvý trailer odhaľuje, aké postavy sa v snímke predstavia a i to, aká animácia bola pri tvorbe filmu použitá. Zatiaľ vieme, že film dorazí v prvej polovici roku 2020 skrz digitálnu distribúciu a fyzické nosiče, avšak na presný dátum si ešte budeme musieť počkať.

Zdroj: Collider

Komentuj!