Register

A password will be e-mailed to you.

Taktických RPG inšpirovaných pravidlami D&D začína trochu pribúdať, ale vždy si svojich fanúšikov nájde aj ďalšie. Podobnou hrou je aj Solasta: Crown of the Magister, ktoré sa do januára 2020 uchádza o vašu priazeň na Kickstarteri.

Francúzske indie štúdio Tactical Adventure pracuje na hre Solasta: Crown of the Magister, čo je ťahové RPG, inšpirované pravidlami Pen & Paper RPGs a teda založené na virtuálnom hádzaní kockou. To konkrétne znamená, že nej chcú vývojári priniesť zážitok známy z RPG stoloviek a máte síce možnosť vlastnej voľby, no až kocka rozhodne o vašom osude. V samotnom titule sa vydávate na prieskum sveta Solasta, z ktorého zostali len ruiny. Aby ste zistili, čo sa tu stalo a prečo je tento svet taký zničený, máte k dispozícii štyroch hrdinov. Tých tvoríte v klasickom editore postáv, v ktorom im môžete nastavíte nielen základné atribúty, ale aj vlastnosti, ktoré sa budú následne odrážať v samotných dialógoch.

Čaká vás teda prevažne prieskum dungeonov a podzemí, pretože budovy na povrchu sú v ruinách. V podzemí musíte pátrať po artefaktoch, kde sa v temnotách skrývajú nebezpečné príšery. Niektoré priláka svetlo vašich pochodní, ale oheň ich môže aj zahnať, iné napríklad vidia dobre aj v úplnej tme. S protivníkmi sa musíte vysporiadať v súbojoch, v ktorých sa dá využiť aj zničiteľné prostredie. To zahŕňa napríklad nielen padajúce múry, či stĺpy, ale aj mosty. Pohyb postáv je možný v troch rozmeroch, takže môžete šplhať, skákať alebo aj lietať, aby ste získali výškovú výhodu.

Autori v novembri prezentovali aj dlhé gameplay video, v ktorom môžete vidieť, ako to vyzerá priamo v hre.

Zámerom štúdia bolo pôvodne vyzbierať aspoň 197,566 dolárov, pričom je táto suma koncom decembra už takmer dvojnásobne prekročená. Súčasťou kampane na Kickstarteri bolo aj demo z rannej verzie hry, to však už momentálne nie je dostupné. Dátum vydania, ani platformy zatiaľ neboli oznámené.

Komentuj!