Register

A password will be e-mailed to you.

Exkluzivita pre Nintendo Switch, Legend of Zelda: Breath of the Wild posunula žáner akčnej adventúry na úplne novú úroveň, ktorá v podstate nebola tromfnutá. Nedávno však bol predstavený titul Baldo, ktorý vyzerá podobne atraktívne, dynamicky a zaujímavo. Podarí sa mu dostihnúť obrovské kvality spomínaného herného unikátu? 

V počine Baldo by sme sa mali rovnako dočkať rozľahlého otvoreného sveta plného diverzít, skrytých lokácií, rôznorodých charakterov a hlavne obludných potvor. Nakoľko sa jedná žánrovo o akčnú adventúru s prvkami platformovania, približne by sme si vedeli ilustrovať hrateľnosť, avšak samotný trailer nám ju predstavil dostatočne. Približne dvojminútová ukážka ukázala množstvo interiérových i exteriérových oblastí, takže minimálne by sme mali preskúmať bezútešné tmavé kobky, zasnežené pahorky, lesnaté mestá, či vyprahnuté púšte. Cestu za dobrodružstvom by mali hráčom znepríjemňovať kreatívne hádanky, pri ktorých bude zapojený i prvok skákania a všadeprítomní protivníci. Momentálne môžeme usudzovať, že súboje nebudú vždy jedinou správnou cestou a občas bude možné pokoriť protivníkov odlišným spôsobom.

Samotné boje pôsobia dynamicky, avšak zrejme nebudú príliš náročné. Zároveň naznačené, že oponenti sa budú môcť brániť. Niekedy tak budete môcť využiť i stealth a potichu a nenápadne sa zakrádať. Otázkou zostáva, či bude v tomto prítomná možnosť voľby, alebo pôjde skôr a nutnosť pre postup hrou. Nemali by absentovať ani bossovia. Autori zo štúdia NAPS Team sa očividne snažia vytvoriť pamätihodné momenty, ktoré kombinujú všetky prítomné elementy a vytvárajú tak nevídaný herný mix tých najlepších kvalít.

I napriek tomu, že tvorba štúdia NAPS nepôsobí až tak atraktívne, Baldo vyzerá skutočne zaujímavo. Na preskúmanie fantasy sveta Rodio, kde sa mágia miesi s realitou navyše nebudeme musieť čakať príliš dlho. Titul by mal vyjsť ešte tento rok, konkrétne na platformách PlayStation 4, Xbox One, Nintedo Switch a PC, avšak fixného dátumu sme sa zatiaľ nedočkali.

Komentuj!