Register

A password will be e-mailed to you.

Už dlhšiu dobu internetom kolovali informácie o odľahčenej a lacnejšej verzie hybridu Nintendo Switch. Doposiaľ sa o zariadení hovorilo ako o Switch Mini, avšak dnes už vieme, že nový prírastok do portfólia spoločnosti Nintendo ponesie názov Switch Lite.

Nové zariadenie však už nebude možno nazývať hybridnou konzolou, pretože Nintendo Switch Lite bude čistokrvný handheld. Potvrdili sa tak špekulácie o tom, že lacnejšia verzia príde o možnosť pripojenia k televízorom/monitorom. Okrem toho bude potrebné počítať aj s tým, že Lite nebude umožňovať odpojenie Joy-Conov, nakoľko tie budú pevnou súčasťou zariadenia. To na jednej strane zvyšuje odolnosť nového handheldu, avšak Switch Lite kvôli tomu prišiel IR pohybový senzor a aj HD Rumble vibrácie zabudované v štandardných Joy-Conoch.

Zmenou prešiel aj displej, ktorého rozlíšenie síce zostalo 720p, avšak veľkosť uhlopriečky sa zmenšila z pôvodných 6,2″ na 5,5″. Vďaka zmenšeniu o vyhodeniu niektorých prvkov prešiel Switch Lite odtučňovacou kúrou, takže miesto pôvodných, zhruba, 400g bude Lite vážiť približne 277g, čo je vcelku markantný rozdiel. Potešiť by mala aj o niečo lepšia výdrž batérie. Ak vlastníte pôvodný Switch, určite vám neunikla ani zmena, ktorá sa udiala na ľavej strane zariadenia, kde sú smerové šípky vymenené za štandardný D-Pad.

Na záver tu ešte máme pre mnohých tie najdôležitejšie informácie ohľadom dostupnosti a ceny. Nintendo Switch Lite bude k dispozícii od 20. septembra tohto roku za cenu 199$. Tuzemská cena ešte nie je známa, no treba počítať s cenou niečo nad 200€, keďže ceny v dolároch sú udávané bez dane. Handheld Switch Lite bude od začiatku predaja dostupný v troch farebných variantoch, a to sivej, žltej a tyrkysovej farbe.

Pokiaľ máte o zariadenie záujem a patríte medzi fanúšikov Pokémonov, potom sa možno oplatí s kúpou počkať do 8. novembra, kedy by mala na trh doraziť takzvaná Nintendo Switch Lite Zacian and Zamazenta edícia. Tá bude šedej farby, no bude mať farebné ovládacie prvky a najmä obrázky Pokémonov menom Zacian a Zazamenta na zadnej strane. Navyše, v balení bude aj kópia jednej z hier (Pokémon Sword alebo Pokémon Shield), takže pre záujemcov o tento titul a aj Switch Lite môže ísť o naozaj zaujímavú ponuku.

Zdroje: tlačová správa, nintendolife, nintendolife

Komentuj!