Register

A password will be e-mailed to you.

Fínske štúdio Remedy má aktuálne plné ruky práce s dokončovaním ich novinky Control, ktorá vychádza už koncom budúceho mesiaca. Do sŕdc hráčov sa však tento talentovaný tím zapísal najmä prvými dvoma časťami série Max Payne a mysterióznym hororom Alan Wake. A ak sa tešíte na pokračovanie, možno sa práve začalo blýskať na lepšie časy.

Netreba sa však tešiť predčasne, nedošlo k oznámeniu plnohodnotného pokračovania, avšak vydavateľské práva na značku Alan Wake prešli od Microsoftu na Remedy Entertainment. To, samozrejme, nemusí ešte nič znamenať, no Remedy opakovane v minulosti tvrdili, že by radi urobili pokračovanie, no Microsoft podľa všetkého nemal záujem.

Na sequel si tak, či onak určite počkáme dlhšie, no teraz už nič nebráni tomu, aby mohol zremastrovaný Alan Wake vyjsť pre PlayStation 4, keďže doposiaľ išlo o exkluzivitu pre konzolu Xbox 360 a PC, kam sa hra pozrela dva roky po vydaní konzolovej verzie. Fínske štúdio síce prehlásilo, že sa aktuálne plne venuje titulu Control, no za vydavateľské práva na značku Alan Wake zaplatili Remedy Microsoftu 2.5 milióna €, takže určite nebudú chcieť túto značku nechať ležať ľadom, keďže v takom prípade by išlo o zbytočne vyhodené peniaze. Aká bude budúcnosť amerického spisovateľa je nateraz otázne, no nedivili by sme sa, keby po vydaní titulu Control začalo byť živo aj okolo Alana Wakea. Brali by ste pokračovanie?

Zdroj: VGC

Komentuj!