Register

A password will be e-mailed to you.

Od oficiálneho oznámenia Borderlands 3 ubehol iba týždeň, no odvtedy je okolo hry pomerne rušno, čo fanúšikovia určite oceňujú, keďže na hru čakali naozaj dlho. Včera sme sa mali dočkať nových informácií, a ako bolo sľúbené, tak sa aj stalo.

V prvom rade si môžeme povedať, že leaknutý dátum vydania stanovený na 13. september tohto roku sa potvrdil. Pravdivé boli aj dohady okolo časovej exkluzivity PC verzie pre Epic Games Store, takže ak budete chcieť nový diel Borderlands hrať na PC a ešte tento rok, nič iné vám nezostane. V tomto prípade však nejde o ročnú exkluzivitu, ako je tomu zvykom, nakoľko Borderlands 3 bude od apríla roku 2020 dostupný aj v ďalších obchodoch. Konzolových verzií sa táto exkluzivita, samozrejme, nijako nedotýka.

Príbeh hry sa bude točiť okolo štvorice nových Vault Hunterov, a to Moze, FL4K, Amara a Zane. Proti vám bude v úlohe hlavného záporáka stáť dvojica nazvaná The Calypso Twins, no pomáhať im budú ich priatelia, aby ste sa počas hrania nenudili. Tešiť sa možno na nové svety, množstvo zbraní a pre sériu charakteristickú kooperáciu. Tieto oznámenia sprevádzal nový trailer, ktorý vývojári nazvali oznamovacím, nakoľko minulotýždňový bol odhalovací.

Okrem toho sme sa dozvedeli aj informácie ohľadom rôznych edícií hry. Samozrejmosťou je štandardná edícia, no pre fanúšikov série budú pravdepodobne zaujímavejšie špeciálne edície, ktoré prinesú i nejaký ten bonus navyše. V prvom rade tu máme Deluxe edíciu, ktorá prinesie skiny pre postavy a zbrane, Toy Box weapon set a aj XP boostery. Táto edícia vás vyjde na 79.99$. Nad touto edíciou sa nachádza takzvaná Super Deluxe edícia, ktoré okrem obsahu zo klasickej Deluxe edície prinesie aj Season Pass a exkluzívný Butt Stalion kozmetický balík. V rámci Season Passu by mali byť štyri bonusové kampane, ktoré dorazia neskôr. Táto edícia z vašich peňaženiek, respektíve účtov uberie 99.99$.

My sme pre vás tieto ceny overovali, pričom v prípade objednávky PC verzie na Epic Games Store zaplatíte za štandardnú edíciu 59.99€, za Deluxe edíciu 79.99€ a za Super Deluxe edíciu 99.99€. Iná situácia je v prípade PlayStation verzie, keďže slovenský PlayStation Store uvádza v prípade Deluxe edície vyššiu cenu, konkrétne 84.99€, avšak cena Super Deluxe edície bude rovnaká ako pri PC, a teda 99.99€. Oproti PC verzii však bude drahšia i štandardná edícia, keďže pri nej svieti cena 69.99€. Rovnaké ceny ako v prípade verzie pre PlayStation 4 môžete čakať aj ak máte záujem o Xbox One verziu, čo si môžete overiť cez Microsoft Store.

Najdrahšia edícia však bude, pochopiteľne, tá zberateľská. V prípade Borderlands 3 ponesie názov Diamond Loot Chest Collector’s Edition a potenciálnych záujemcov vyjde na 250$. Podľa všetkého však pôjde o exkluzívny predmet pre obchodnú sieť GameStop, takže ak sa náhodou zberateľka objaví v našich končinách, pôjde o raritný kúsok. Ak by vás táto edícia predsa len zaujímala, tak okrem repliky Diamond Loot debny získate 10 figúrok, 4 Vault kľúčenky, látkovú mapu, Steelbook, obsah z Deluxe edícií a i model Sanctuary 3. Súčasťou bude i Gold Weapon balíček skinov, ktorý však môžete získať ku každej edícii, pričom jedinou podmienkou je si hru predobjedmať.

Na záver ešte pripájame box arty jednotlivých edícií. Tie rozhodne stoja za to a určite vám nemusíme hovoriť, kde grafik hľadal pri navrhovaní obrázku inšpiráciu. Ďalšie informácie určite dorazia čoskoro a už teraz je potvrdené, že 1. mája uvidíme gameplay video.

Zdroje: Borderlands, gameinformer, Twitter

Komentuj!