Register

A password will be e-mailed to you.

Assassin’s Creed Odyssey patril k mimoriadne príjemným prekvapeniam roku 2018 a posunul rokmi overenú značku zase o niečo ďalej. Tento rok sa nový diel nechystá, aj preto Ubisoft pokračuje v jeho  podpore, prostredníctvom pravidelne vydávaného obsahu. Záverom druhej epizódy DLC Legacy of the First Blade s názvom Shadow Heritage však pobúril nemalé množstvo fanúšikov.

Bez toho aby sme zachádzali do zásadných spoilerov, stačí spomenúť iba to, že v závere spomínanej epizódy prvého DLC k Assassin’s Creed Odyssey došlo k momentu, ktorý ignoroval hráčsku voľbu a doslova ich vnútil do vopred pripravenej romance s pomerne nečakaným vyústením. Mnohým hráčom, vrátane zástupcov LBGT minorít, sa to pochopiteľne nepozdávalo, nakoľko mali pocit, že titul postavený na slogane “Napíšte si svoju vlastnú odyseu” im nasilu vnucuje heterosexualnu romancu.

Vyjadrenie od Ubisoftu na seba nenechalo dlho čakať a a to v podobe ospravedlnenia sa všetkým dotknutým fanúšikom od kreatívneho režiséra štúdia, Jonathana Dumonta. Hlavným zámerom autorov bolo podľa neho poukázať na to, aký mal váš vlastný rodokmeň dopad na samotných assasínov, no vzhľadom na reakcie hráčov sú si všetci v štúdiu vedomí, že tak neučinili práve najšťastnejším spôsobom. Zároveň zdôraznil, že že v tretej a záverečnej epizóde DLC Legacy of the First Blade s názvom Bloodline, už nebudú nikoho nasilu tlačiť do pretrvávajúceho dlhodobého vzťahu a že v budúcnosti budú ďaleko viac rešpektovať element hráčskej voľby.

Posledná epizóda prvého príbehového DLC Legacy of the First Blade vyjde niekedy počas marca 2019 a behom jesene ju bude nesledovať druhé a záverečné rozšírenie s podtitulom The Fate of Atlantis, ktoré bude taktiež rozdelené na tri časti.

Komentuj!