Register

A password will be e-mailed to you.

Diablo III vyšlo prvýkrát v roku 2012, a to výhradne na osobných počítačoch. O niečo neskôr sa ho však dočkali aj majitelia konzol PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 a Xbox One. No a začiatkom novembra minulého roka zavítalo najúspešnejšie ARPG poslednej dekády aj na čoraz populárnejšiu platformu Nintendo Switch. 

Recenzovaná verzia: Nintendo Switch

Hneď v úvode musím povedať, že už dlhé roky patrím k aktívnym hráčom tohto titulu. Momentálne si však dávam veľmi dlhé prestávky, nakoľko hra pre mňa, ako dlhodobého fanúšika, neponúka dostatočne veľa obsahu. Jednoducho povedané, pokiaľ nepatríte do hardcore komunity, nebudete tu mať miestami čo robiť. Tak či tak, Diablo 3 určite patrí k najlepším ARPG súčasnosti (čiže action role-playing game) a aj po takmer siedmich rokoch od vydania vás dokáže poriadne chytiť. No a pokiaľ ste ho náhodou ešte nehrali a patríte k fanúšikom tohto subžánru, vedzte, že najnovšia edícia predstavuje skvelú vstupnú bránu pre všetkých nováčikov.  Na Diablo lll: Eternal Collection sa však skúsim zameriať skôr z technickej stránky, nakoľko sa tento port obsahovo aj ovládaním zhoduje s tým, ktorý nájdeme na iných herných konzolách. V niečom je však Switch verzia skutočne výnimočná, môžete ju totiž hrať aj na cestách!

Vydanie tohto populárneho titulu na nemenej populárnej konzole súčasnosti bolo skrátka od začiatku veľmi dobrým nápadom. Dosť však záleží aj na tom, čo od tohto portu očakávate a aký ste typ hráča. Ak patríte k hardcore komunite, máte doma naozaj výkonné PC, partiu pripravenú na Discorde či Teamspeaku a vyžívate sa v skupinovom ťažení na najvyššie rifty, nepredpokladám, že by ste brali na tieto aktivity do rúk verziu určenú pre Nintendo Switch. Tá totiž exceluje na úplne iných frontoch, pričom jedným z nich je už spomínaná portabilita.

Veľa hráčov si zrejme povie, že ovládanie na PC bude omnoho lepšie a prirodzenejšie a mne neostáva nič iné, len im dať za pravdu. To však neznamená, že schéma ovládania na Nintendo Switch, či na inej konzole, nebude dostatočne kvalitná. Verte či nie, aj napriek celkovej komplexnosti Nintendo Switch zvláda bez problémov obsluhovať 100% ovládacích prvkov stlačením jedného, či maximálne dvojice tlačidiel na zariadení. To isté platí aj z pohľadu samotnej postavy. Všetko skrátka funguje veľmi dobre a nemali by ste mať výrazný problém vyhýbať sa skillshotom, meteoritom, explóziám, či obrovským bleskovým diskoguliam. Ovládanie inventára je taktiež intuitívne a úplne prepracované pre potreby ovládania herným ovládačom.

Čo sa týka grafickej stránky veci, Diablo III: Eternal Collection môžem iba chváliť. A to platí pre oba režimy, ktoré Nintendo Switch ponúka. V handheld režime, kde hra beží v 720p rozlíšení, je mimoriadne potešiteľný hlavne fakt, že hra prekvapivo cieli na 60 fps a vo väčšine prípadov sa jej to darí dosahovať. Počas samotnej kampane síce narazíte aj na občasné prepady snímkovania, no to sa deje iba vtedy, ak sa vyberiete do vyšśieho riftu. Celkovo je však hra stabilná, plynulá, nezatrháva sa a výsledný dojem je vďaka tomu mimoriadne pozitívny.

V dockovom režime hra beží v 900p rozlíšení, ktoré je však dynamické a v prípade potreby klesne i na nižšie hodnoty. Port sa skôr blíži k verziám, ktoré nájdeme na aktuálnej konzolovej generácii, než na tej minulej, a to je rozhodne pozitívna správa. Celkovo platí, že i tu môžete väčšinu času počítať so 60 snímkami za sekundu a to je rozhodne skvelá správa. V zadokovanom režime sú akékoľvek prepady snímkovania skutočne iba vzácne. Ak však budete vyložene tlačiť na pílu a prebehnete s elemental mágom vysoký rift, snímkovanie možno stlačiť až na hranicu 40-45 fps. No stále ide o skvelý výsledok, nakoľko pod 40 sa jednoducho nedostanete. A to dokonca ani v prípade, ak budete hrať na jednom Switchi viacerí naraz.

Čo sa týka samotného obsahu, v rámci Eternal Collection sa dostanete i k obom vydaným rozšíreniam. Menovite ide o expanziu Reaper of Souls, ktorá priniesla do hry vcelku radikálne zmeny a tú dopĺňa ešte DLC balíček Rise of the Necromancer. V Switch verzii Diabla III si tak zahráte aj za Necromancera a v hre nájdete, samozrejme, aj piaty akt s Malthaelom. Switch verzia ponúka okrem tradičného singleplayeru aj multiplayer a to hneď v niekoľkých variáciách. V prvom rade ho môžete hrať online, tak ako ste zvyknutí z PC. K tomuto však potrebujete Nintendo Switch Online servis. Aj bez neho si však môžete zahrať až štyria na jednej konzoli. Zároveň môžete pomocou lokálnej Wi-Fi spojiť až 4 Switch zariadenia pre lokálny multiplayer. Možností je skutočne veľa.

Pre mňa však jednoznačne vyhráva plný offline singleplayer, ktorý je dostupný len pre konzolových hráčov. Klasický multiplayer si zahrám radšej na PC. Testovať buildy a hrať Diablo lll za účelom objavovania novej postavy však možno veľmi dobre aj na Nintende Switch a z tohto pohľadu je to plne dostačujúce.

Výsledné hodnotenie tentokrát neudeľujem ani tak za samotnú hru, ktorá je, samozrejme, stále rovnako skvelá, no hlavne za port ako celok. Ten sa v tomto prípade mimoriadne vydaril a Diablo lll: Eternal Collection tak predstavuje ideálnu príležitosť pre všetkých majiteľov Nintenda Switch, aby sa naplno ponorili do tejto vysoko návykovej záležitosti. No a nakoľko ide o skutočne kvalitne odvedenú prácu a pochvalu si zaslúži aj kompletný balíček obsahu, neostáva mi nič iné, len hre udeliť naozaj vysokú číslovku.

Hru na recenziu poskytla spoločnosť

 

Diablo III: Eternal Collection – Kompletná edícia na cesty
Diablo III: Eternal Collection prináša skvelú hru na čoraz populárnejšie Nintendo Switch. Ak ste tento titul doteraz nehrali, je najvyšší čas to napraviť, s hraním totiž nebudete musieť prestať ani na cestách.
Pozitíva
  • Diablo III na cesty
  • Všetok obsah v jednom balení
  • Technická stránka
Negatíva
  • Malé a zle čitateľné texty v handheld režime
90%Celkové hodnotenie
Hodnotenie čitateľov: (1 Hlas)
86%

Komentuj!