Register

A password will be e-mailed to you.

Sekiro: Shadows die Twice je pre fanúšikov takzvaného Souls žánru jednoznačne najočakávanejším počinom tohto roku. Posledný oficiálny diel ich dlhotrvajúcej hardcore série vyšiel ešte v roku 2016, pričom odvtedy sme sa dočkali iba rozšírenia a remasterovanej verzie prvého Dark Souls. Nová unikátna značka do Souls portfólia, ktorou je Bloodborne, však vyšla ešte v roku 2015, čiže Sekiro bude po dlhšej dobe novým vetrom v hardcore rodinke. Najnovšie ponúka ukážku z levelu Hirata Estates. 

Tá ukazuje priam až obrovskú rozlohu Hirata Estates, ktorá hraničí až s maličkým otvoreným svetom. Môžete skákať na rôzne stromy, kradmým krokom prechádzať po strechách, pričom po prvýkrát v histórii Souls hier budete vedieť aj plávať. Boje pôsobia menej ťažkopádne, skôr sú rýchle v štýle podobného počinu Nioh od štúdia Team Ninja. Stealth bude v tomto prípade vaším veľkým priateľom, keďže autori vám umožňujú sa často vyhnúť priamemu kontaktu, vyjsť z temných tieňov a protivníkovi zozadu vraziť katanu hlboko do srdca a s výkrikom agónie obete ju následne vytiahnuť. Niet teda najmenších pochýb, že Sekiro bude diametrálne odlišný od zvyšných projektov From Software a tým pádom bude môcť zaujať aj nových hráčov.

V prípade, že vás Sekiro: Shadows Die Twice zaujal, nebudete naň musieť príliš dlho čakať. Vydanie totiž už klope na dvere, nakoľko je momentálne stanovené na 22. marca 2019. Brutálnym spôsobom rozsekať svojich protivníkov budú môcť majitelia konzol PlayStation 4, Xbox One a rovnako aj majitelia osobných počítačov.

Komentuj!