Register

A password will be e-mailed to you.

Black Mesa je fanúšikovský remake titulu Half-Life. Zatiaľ čo výskumné stredisko Black Mesa bolo dokončené už pred 6 rokmi, na leveloch zo Xenu sa ešte stále pracuje. Pri príležitosti dvadsiateho výročia Half-Life však vývojárske štúdio Crowbar Collective uvoľnilo trailer pre Xen. Kedy presne sa ho dočkáme?

Kultový titul Half-Life v hlavnej úlohe s Gordonom Freemanom vyšiel takmer presne pred dvadsiatimi rokmi. No hoci má stále čo ponúknuť aj dnešným hráčom, možno by ste predsa len radšej siahli po vylepšenej Source verzii od Valve. Tá však ponúka iba menší lifting pôvodnej hry a niekoľko dodatočných grafických efektov. Black Mesa začal svoju cestu naopak ako fanúšikovský projekt, ktorý však nakoniec prešiel po oficiálnej distribúcie a stala sa z neho komerčná záležitosť. Ponúka úplne prepracovaný Half-Life, prebudovaný od základov do Source enginu, pričom mnohé lokality takmer vôbec nespoznáte. Za samotným titulom stojí menší tím Crowbar Collective, ktorý sa rozhodol rozdeliť ho na dve časti. Prvá vyšla ešte v roku 2012 ako free verzia a ponúkla len výskumné stredisko Black Mesa v kapitolách Black Mesa Inbound a Lambda Core. Finálne levely, zasadené na Xen, však stále chýbajú, no to sa už čoskoro zmení.

Xen však nebude oblečený iba do o niečo atraktívnejšieho grafického kabátika. Tvorcovia sľubujú nový prídavný obsah, ktorý vôbec nefiguroval v pôvodnej hre. Oproti originálnej verzii by sme mali dostať až o šesť hodín zábavy naviac. Ako to bude nakoniec vyzerať, ukazuje Xen Trailer, ktorý pôsobí skutočne lákavo. Xen je už dlhšie vo fáze dokončovania a momentálne je takmer hotový. Vydanie je naplánované na druhý kvartál 2019, čo môže znamenať až pol roka čakania. My však veríme, že to bude stáť za to.

Komentuj!