Register

A password will be e-mailed to you.

Akčné RPG Wolcen: Lords of Mayhem má už za sebou dlhý a komplikovaný vývoj. Pôvodne sa totiž táto hra pod názvom Umbra predstavila ešte v roku 2011 a okamžite zaujala svojim vizuálom. Vývojári z vtedajšieho štúdia SolarFall Games sa totiž rozhodli postaviť ju na silnom Cry Engine, ktorý je využívaný najmä pre strieľačky z pohľadu prvej osoby. Vysoké ambície si vyslúžili vysokú pozornosť, avšak sa veľmi rýchlo sa ukázalo, že malé štúdio si zobralo príliš veľké sústo.

Prvý zlomový bod k lepšiemu pre vývoj tohto akčného RPG nastal až v roku 2015, kedy sa hra po štyroch rokoch vývoja ešte pod starým názvom Umbra ocitla na Kickstarteri a v máji 2015 vybrala 406 tisíc dolárov. Ďalší významný míľnik prišiel hneď v nasledujúcom roku, kedy sa tvorcovia premenovali na Wolcen Studio a dali svoj titul, už pod novým názvom Wolcen: Lords of Mayhem, do predbežného prístupu na Steam. Early Access Trailer, ktorý vyšiel v polovici roka 2017, predstavoval najmä technické aspekty, teda vizuálne efekty, striedanie dňa a noci spolu s detailnou grafikou.

Už len fakt, že Wolcen: Lords of Mayhem je v rámci žánru akčných RPG netradične postavený na CryEngine 3 znamená, že vývojári sa snažia zaujať a ohromiť skvele vyzerajúcim vizuálom. Samozrejme,  samotné štúdio sa vo svojich vyhláseniach snaží upriamiť pozornosť aj na iné aspekty svojho výtvoru. Podľa nich by hlavným ťahákom mala byť hrateľnosť a kreativita. O príbehu sa toho veľa nevie, ale samotný titul sa bude odohrávať vo fantasy svete, v ktorom sú ľudia už takmer vyhynutým druhom. Wolcen: Lords of Mayhem má ponúknuť unikátny systém výroby zbraní z mnohých komponentov, alebo aj takzvanú “apokalyptickú” formu vášho hrdinu, do ktorej sa bude dať premeniť. Táto forma prepožičia vašej postave množstvo špeciálnych schopností. Napríklad krídla vás môžu vyniesť na inak ťažko prístupné miesta, alebo vaša ohnivá aura spáli na prah každého, kto sa k vám priblíži.

Pozitívnou informáciou je, že sa výrazne priblížilo vydanie hotovej verzie, ktorá by sa údajne mala dostať na trh ešte tento rok. Súbežne s touto informáciou autori vypustili aj nové video, ohlasujúce že hra mieri do fáze betaverzie, do ktorej sa definitívne dostane ešte počas tohto mesiaca. Táto betaverzia má priniesť prvý príbehový akt, spolu s aktiváciou multiplayeru a možnosti kooperácie.

Vyzerá to tak, že dlhoročná húževnatosť autorov nakoniec prinesie ovocie a toto pozoruhodné akčné RPG nakoniec vyjde ako plnohodnotná a veľmi dobre vyzerajúca hra. Sami sme zvedaví, ako to nakoniec po takomto spletitom vývoji celé dopadne a či bude Wolcen: Lords of Mayhem stáť za našu, a aj vašu, pozornosť.

Komentuj!