Register

A password will be e-mailed to you.

Akcii od Ubisoftu Rainbow Six: Siege sa momentálne darí viac než dobre a francúzska spoločnosť sa o hru stará naozaj príkladne. Nielenže do hry pribúda stále nový obsah a update, ale rovnakou mierou sa stará aj o komunitu. Neváha dokonca ani banovať cheaterov, či toxických hráčov.

Ako v každej online hre, aj v Rainbow Six” Siege je komunita rôznorodá. Šanca, že narazíte na príjemných spoluhráčov je však možno predsa len o trochu nižšia ako to, že vám niekto vynadá. Či už ide o váš zlý výkon, alebo frustráciu konkrétnych jedincov, ktorí majú potrebu sa neustále ventilovať, dobrou správou je, že Ubisoft chce podobné prípady čo najviac obmedziť. A podľa vyjadrenia jedného z tvorcov, Alexandreho Remyho, sa rozhodne nebude báť udeľovať tvrdé tresty.

Banovací systém pracuje automaticky a momentálne sa zameriava na homofóbiu a rasizmus za čo hráč dostane dočasný komunikačný ban. Zavádza sa pritom pravidlo trikrát a dosť, čo v praxi znamená permanentný ban po treťom porušení pravidiel. Remy tvrdí, že tento problém berú veľmi vážne a toto je tá správna cesta.  Ak vám náhodou ujdu nervy a budete sa odvolávať na slobodu prejavu, podľa Remyho s tým u nikoho nepochodíte. Antitoxický systém sa má v budúcnosti vyvíjať, zrejme na báze samoučenia, takže v budúcnosti dostanete ban aj za iné porušenie pravidiel.

Aj keď je trochu otázne na koľko bude systém spoľahlivý, je pravdou, že na online hranie treba dohliadať. Asi nikomu totiž nepríde príjemné, ak si chce po práci trocha oddýchnuť hraním a miesto relaxu si užije nadávky od premotivovaných hráčov.

Komentuj!