Register

A password will be e-mailed to you.

Death Stranding, nový videoherný počin otca série Metal Gear Solid, Hidea Kojimu, je ešte stále zahalený rúškom tajomstva. Gameplay videa by sme sa mali dočkať už tento rok, pričom rôzne filmové trailery ponúkli viacej otázok, než odpovedí. Stále nevieme, čo vlastne sú prazvláštne tvory prítomné v deväť minútovom traileri, kde sa vlastne celý titul odohráva a vlastne ani, o čom presne je. A nevie to ani herec Mads Mikkelsen, ktorý sa aktívne podieľa na vývoji.

Čo vlastne o Death Stranding vieme? Vlastne len to, že hlavnú postavu v ňom stvárni herec Norman Reedus, ktorý sa preslávil najmä rolou Daryla Dixona v úspešnom seriáli The Walking Dead. Antagonistom by mal byť práve spomínaný Mads Mikkelsen a dokonca by sa mal v hre objaviť aj známy milovníkov monštier, režisér Guillermo del Toro. Kojima, Reedus a del Toro sa spolu stretli už pri prácach na novej videohre zo sveta Silent Hill, P.T.. Hoci sme sa dočkali len krátkeho dema, mnohí hráči tvrdili, že sa jednalo o jeden z najstrašidelnejších zážitkov ich života. Tento projekt však bol nakoniec zrušený a Kojima presunul všetku svoju pozornosť práve na Death Stranding. Spoločnosť Sony každopádne prisľúbila, že Death Stranding detailnejšie predstaví už čoskoro a to na E3 2018.

Mads Mikkelsen sa nechal v nedávnom interview počuť, že si s Kojimom neustále prechádzal príbeh, aby ho vraj lepšie pochopil. Ten sa mu ho snažil vysvetliť, no je tak komplikovaný, že sa v ňom každú chvíľu strácal. Kojimov príbeh ho však očividne zaujíma a vyjadruje sa v ňom v pozitívach. “Je príliš komplikovaný. Príliš šialený. Príliš krásny. Účinkovanie v ňom mi pripomína dni na dramatickej škole. Jednoducho prídete na scénu a improvizujete. Na nič sa nepýtate.” Ďalej herec tvrdí, že hra bude bohatá na online funkcie. “Bude tu kolaborácia rôznych ľudí z rôznych kútov sveta.” Death Stranding vyzerá rozhodne zaujímavo, takže už nám nezostáva nič iné len si počakať na tohtoročnú konferenciu E3, na ktorej ho konečne budeme môcť vidieť v detailnejšom svetle.

Komentuj!