Register

A password will be e-mailed to you.

Kingdom Hearts III je pre mnohých hráčov jedným z najočakávanejších RPG tohto roka. Autori mimoriadne úspešnej RPG série Final Fantasy, Square Enix, po prvýkrát promovali tento titul ešte na E3 v roku 2015. Fanúšikovia sa však dočkali len kratšieho dvojminútového videa. Tentokrát si pre nás pripravili plnohodnotnejšie gameplay video, ktoré už detailnejšie predstavuje hrateľnosť.

Táto infantilná akčná séria s RPG prvkami sa po prvýkrát objavila na konzoli PlayStation 2 ešte v roku 2002. Hráčov zaujala najmä svojským spracovaním, nakoľko sa v hre vyskytovali najrôznejšie postavičky zo známych animovaných filmov. V súbojoch vám totiž mnohokrát pomáhali známi hrdinovia z Disney rozprávok, čiže po vašom boku sa objavoval napríklad Donald Duck, Aladdin, Bambi alebo aj taký Peter Pan. Samotné súboje boli pritom dynamické, avšak nejednalo sa iba o jednoduché sekanie protivníkov, nakoľko trošku priestoru si uchmatlo aj taktizovanie. Séria bola v minulosti chválená za originálny design levelov a taktiež aj za ich rozmanitosť, či nápaditosť. Vďaka výborným ohlasom sa séria dočkala aj remasterovaných edícii a to na platformách PlayStation 3 a PlayStation 4.

Zdá sa, že najnovší prírastok do tejto série nevybočí zo zabehnutých koľají. Opäť ukazuje rozmanité levely preplnené rôznymi tajnými lokáciami, v ktorých dokonca dôjde aj na jednoduchšie platformovanie. Súbojový systém je fluidný, pričom máte omnoho väčšie možnosti pre vytváranie unikátnych útočných pohybov, ktoré sú navyše atraktívne spracované. Novinkou sú napríklad postavy zo série Toy Story, čiže napríklad Buzz Lightyear alebo Sheriff Woody a taktiež sa pridá aj Ralph z úspešného animovaného snímku Wreck-It Ralph. Všetky nové postavy budete môcť využívať ako v súbojoch, tak aj mimo nich, nakoľko vám občas umožnia dostať sa do oblastí, ktoré sú bez ich pomoci neprístupné.

Vzhľadom k nedávnym gameplay videám je možné, že nám autori titul ešte podrobnejšie predstavia na tohtoročnej E3 konferencii. Dátum vydania je zatiaľ stanovený na tento rok, no dúfame, že sa už dočkáme aj fixnejšieho dátumu. Titul si budú môcť zahrať majitelia konzol PlayStation 4 a Xbox One, avšak o vydaní na iných platformách zatiaľ nie je ani chýru ani slychu.

Komentuj!