Register

A password will be e-mailed to you.

Neznáme štúdio White Rabbit predstavuje svoj úplne prvý, a zatiaľ aj originálne javiaci sa, titul s názvom Death’s Gambit. Okrem množstva informácii popisujúcich hrateľnosť a príbeh sme sa dočkali aj zaujímavého traileru a dokonca aj dátumu vydania. 

Trailer začína pomerne netradične a to smrťou hlavného hrdinu, ktorého meno znie Siradon. Jeho skrvavené a bojom zničené telo leží nehybne na zemi vedľa rovnako zmasakrovaného koňa. Z hrude mu trčí masívny zelený predmet neznámeho pôvodu, posledné kvapky krvi dávajú zbohom duši opúšťajúcej telo bojovníka, keď sa zrazu zjaví samotná smrť vo svojej monštróznej podobe. Tá Siradona spolu s jeho koňom oživí, ich duše a telá učiní nesmrteľnými a oboch povolá k svojim službám. Siradon sa tak vydáva na strastiplnú cestu, v ktorej bude jeho úlohou poraziť ochrancov sveta. Úvodná scéna je spracovaná v štýle japonských anime seriálov, čo len dodáva na atmosfére celého videa.

Hrateľnosťou by malo ísť o hardcore titul. Už z traileru je zrejmé, že bude k dispozícii množstvo zbraní, ktoré budú zahŕňať takmer všetko od mečov, sekier, či lukov až po oštepy a kosáky. Kde nepomôžu kované zbrane, tam prídu na rad kúzla, ktorých by malo byť v hre viac ako tridsať. Taktiež môžete očakávať niekoľko druhov rôznorodých brnení. Všetky zmienené časti výstroje bude možné, podľa slov autorov, ľubovoľne kombinovať a vytvárať unikátne bojové sety. Inak ide o klasickú 2D záležitosť, v ktorej je nutnosťou uhýbať sa rýchlym útokom protivníkov, no s rovnakou obratnosťou a mocnými švihmi meča zákerných oponentov pobiť. Dôležitou súčasťou hrateľnosti majú byť aj obrovskí bossovia, ktorých porazenie nebudene žiadna prechádzka ružovou záhradou. Hra bude disponovať retro grafickým spracovaním, ktorý dodáva mnohým oblastiam štýl.

Vydanie Death’s Gambit už navyše v podstate klope na brány pekelné, nakoľko sa ho dočkáme už toto leto. Konkrétne 14. augusta, pričom zatiaľ je ohlásený pre dve platformy a to PlayStation 4 a PC, kde si ho už môžete predobjednať prostredníctvom Steamu. Zaujalo vás toto 2D Dark Souls s retro vizuálom?

Komentuj!

O autorovi

Veľký fanúšik hier, ktorý si dokáže rovnako užiť temnú adventúru ako aj futuristické FPS. Hry hrávam v podstate od malička a asi aj preto som si k nim vybudoval veľký vzťah a stali sa aj mojou najväčšou vášňou. Okrem hier samozrejme obľubujem filmy a miestami si prečítam dobrú knihu. No hry budú mať v mojom srdci vždy najväčšie miesto.

Súvisiace príspevky