Register

A password will be e-mailed to you.

Prvý mesiac nového roku je úspešne za nami a my vás tak s radosťou môžeme privítať pri našej pravidelnej aj keď mierne inovovanej rubrike nazvanej Hity mesiaca. Prešľapy sme sa rozhodli z nášho každomesačného sumára vyškrtnúť, a tak sa budete dozvedať len o tých najlepších hrách aké v danom mesiaci vyšli. Ak teda nemáte čo hrať a radi by ste sa dozvedeli, aké tituly zožali minulý mesiac najväčšie ovácie, tak v tom prípade je tento článok určený presne pre vás.

V dnešnom sumári sa teda pozrieme na tie najlepšie tituly aké nám ponúkol január 2018. Stále platí, že informácie o hrách čerpáme najmä z portálu metacritic.com, ktorý priemeruje hodnotenia hráčov a kritikov z celého sveta. Informáciami z neho sa však iba inšpirujeme a v prípade, že nejaký titul bude len vylepšenou verziou alebo verziou určenou pre inú konzolu, tak ho z poradia pravdepodobne vynecháme. Taktiež sme sa rozhodli vynechávať DLC a rôzne menšie rozšírenia a venovať sa budeme len novým a plnohodnotným titulom.

1. Celeste (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One, iPad, iPhone)

V tomto netradičnom titule sa budete v úlohe dievčatka Madeline snažiť dostať na vrchol hory Celeste. To však vôbec nebude jednoduchá úloha, nakoľko vašu cestu vám budú sťažovať mnohé prekážky, ktoré budete musieť preskákať. Titul sa totiž radí medzi hardcore plošinovky. Ponúka viac ako 700 obrazoviek plných vyzývavého a adrenalínového platformovania. Hráčom a aj recenzentom sa táto náročnosť páči, nakoľko vraj pôsobí vyzývavo a zároveň zábavne a hlavne nefrustruje. Chvála ďalej padla aj na hudobný sprievod a zaujímavý príbeh. V neposlednej rade chválu zožalo aj retro grafické spracovanie. Celeste sa tak vyšplhala na metascore famóznych 93%.

2. Monster Hunter World (PlayStation 4, Xbox One)

Monster Hunter World určite patril medzi tie najočakávanejšie tituly tohto roku. Podľa ohlasov recenzentov a hráčov očividne nesklamal. Ponúka skvelý a zaujímavý svet, v ktorom je neustále čo objavovať. Disponuje výborným dynamickým bojovým systémom, pričom súboje vedia byť poriadne náročné. Chvália sa taktiež aj rôzne RPG elementy, ako je napríklad vylepšovanie si postavy alebo získavanie a kombinovanie zbrojí. Niektorí recenzenti sa dokonca neboja povedať, že by bezproblémov mohlo ísť o najlepšie RPG tejto generácie. O kvalitách tohto titulu však niet najmenších pochýb o čom svedčí aj metascore 92%.

3. Dragon Ball FighterZ (PC, PlayStation 4,  Xbox One)

Séria Dragon Ball sa vracia a ,ako sa zdá, opäť boduje. FighterZ priniesol všetko čo hráči na sérii milujú. Čiže výborné súboje plné násilných a často aj brutálnych útokov. Najmä bojový systém recenzenti vyzdvihujú až do nebies. Pridali sa nové módy, ako napríklad príbehový mód s úplne novou postavou Android 21. Titul taktiež disponuje pekným grafickým spracovaním v štýle anime, a to najmä vďaka spolupráci s Arc System Works. To sú najviac zmieňované aspekty, vďaka ktorým si titul vyslúžil metascore o hodnote 88%. Naša recenzia dorazí už čoskoro.

4. Subnautica (PC, Xbox One)

Survival titul Subnautica odštartoval svoju púť ešte v decembri roku 2014. Havarovali ste v ňom na planéte 4546-B na lodi nazvanej Aurora a takmer okamžite ste zistili, že celá planéta je pokrytá oceánom. Vašou úlohou bolo preskúmavať prekrásne podvodné oblasti, nájsť potraviny a komponenty potrebné na prežitie. Podmorské oblasti boli, pochopiteľne, preplnené faunou, ktorá dokázala byť nápomocná, no omnoho častejšie sa vás pokúšala zabiť. Tento originálny nápad bol dotiahnutý do zdarného finále až o 4 roky neskôr. V súčasnosti už totižto môžete dokončiť hlavnú príbehovú líniu. Podľa všetkého autori dokázali naozaj dôstojne zavŕšiť svoje dielo, o čom svedčí aj metascore 87%.

5. Iconoclasts (PC, PlayStation 4, PlayStation Vita)

Tohtomesačné hity zakončí dobrodružný titul Iconoclasts. V ňom sa zmocníte úlohy mechanika Robina a spolu s ním budete odhaľovať tajomstvá zomierajúcej planéty. Titul v sebe kombinuje logické hádanky, napínavé akčné pasáže, náročné boss súboje a v neposlednej rade aj platformovanie. Za rôznorodú hrateľnosti je titul patrične chválený, no tým ovácie nekončia. Recenzenti ďalej spomínajú komplexné príbehové pozadie a charaktery na ktorých vám bude naozaj záležať. Po skĺbení týchto aspektov dostanete, aspoň podľa názoru recenzentov, úžasné dobrodružstvo na aké len tak ľahko nezabudnete. Metascore 86% toto tvrdenie len potvrdzuje.

To by bolo z tohtomesačného sumára všetko. Pokiaľ máte nejaké výhrady k umiestneniu, poprípade vám v rebríčku nejaký titul chýba, tak sa s nami o váš názor pokojne podeľte prostredníctvom komentárovej sekcie.

Komentuj!