Register

A password will be e-mailed to you.

Už pár týždňov vieme, že spoločnosť Sony pripravuje novú aktualizáciu pre PlayStation 4. Firmware s číselným označením 5.0 má priniesť niekoľko významných zmien. O aké novinky pôjde?

Informácie pochádzajú z britského Eurogameru, ktorý sa k zoznamu zmien dostal s predstihom. V prvom rade potešíme streamerov a majiteľov výkonnejšej PlayStation 4 Pro. Po novom pribudne možnosť streamovať v 1080p a 60fps, čo mnoho hráčov určite ocení.

Zmeny nastanú aj v sledovaní účtov. S novým firmwarom nebude možné sledovať iba overené účty a vývojárov, ale budete môcť sledovať akéhokoľvek člena PSN. Podobnou funkciou oplýva napríklad aj Xbox One, takže pre niektorých taktiež pôjde o vítanú zmenu. Pokiaľ vám nebude sledovanie vyhovovať, budete si môcť zmeniť nastavenie súkromia a bude po probléme.

Prepracovania sa dočkajú aj notifikácie. V súčasnosti si môžete prezerať progres sťahovania hier a aplikácií iba cez hlavné menu, no firmware 5.0 zapracuje túto funkciu aj do rýchlej ponuky, ktorú hráč vyvoláva dlhším stlačením PlayStation tlačidla na ovládači.

Zmeny by sa mali dotknúť aj používateľských účtov a podúčtov. Pribudnúť by mali nové možnosti, ako spravovať účty založené rodičmi pre ich deti, pričom bude možné sledovať aktivitu účtov aj prostredníctvom smartphonu a počítača.

A teraz pre mnohých asi tá najpodstatnejšia správa, a to podpora českého jazyka. Do ponuky by malo pribudnúť sedem jazykov: čeština, thajčina, gréčtina, indonézština, vietnamčina, rumunština a maďarčina. Je zatiaľ otázne, do akej miery bude čeština implementovaná do systémového rozhrania a obchodu PS Store, k tomu zatiaľ nie sú k dispozícii bližšie informácie.

Posledná zmena, o ktorej sa hovorí je spojená so službou PS Now, a teda streamovacou službou, ktorá umožňuje hrať hry z PlayStation 3 (a aj PlayStation 4, no tých je zatiaľ pomenej). Povráva sa, že s novým firmwarom by malo dôjsť k globálnemu spusteniu tejto služby, plus by mal nejaký titul obohatiť aj ponuku hier pre predplatiteľov PlayStation Plus.

Zdroj: Eurogamer

Komentuj!