Register

A password will be e-mailed to you.

Pôvodná akčno-strategická hra Phantom Dust z roku 2004 vyšla ešte na pôvodnom Xboxe a obdržala pozitívne recenzie po celom svete. A teraz, po dlhých trinástich rokoch marketingový šéf Xboxu Aaron Greenberg oznámil, že Phantom Dust vyjde znovu, tentoraz v rámci programu Xbox Play Anywhere.

Samozrejme ide o novú, vylepšenú verziu tejto hry, ktorá má plnú podporu 16×9 rozlíšenia, pridáva achievementy a obsahuje rôzne iné vylepšenia a vyváženia hry. Aaron Greenberg navyše ešte dodal, že hra bude natrvalo zdarma pre platformy Xbox One a Windows 10.

Hra je už teraz k dispozícii na stiahnutie na Windows 10 Store a jej veľkosť je 9.5 GB. Phantom Dust nie je plnohodnotným remasterom, keďže autori nemali prístup k zdrojovým kódom hry a ani pôvodným textúram.

Phantom Dust nás zavedie do unikátneho postapokalyptického sveta. Zhostíme sa v nej postavy nemenovaného hrdinu, ktorý stratil pamäť a sa snaží odhaliť, čo sa vlastne na Zemi udialo. Boje prebiehajú v akčno-strategickom štýle a obsahujú aj zaujímavý prvok zbierania kariet. Tento titul sa dá hrať v singleplayerovom, alebo aj multiplayerovom režime.

Objavujú sa aj špekulácie, že by táto vynovená verzia hry Phantom Dust mohla pripravovať pôdu pre možné pokračovanie. Až budúcnosť ukáže, prečo sa Microsoft rozhodol ponúknuť túto vynovenú hru zadarmo a či to nie je iba súčasť nejakej dlhodobej obchodnej stratégie.

Komentuj!