Register

A password will be e-mailed to you.

Goblin Styx sa už o 14. marca vydá na svoje tretie dobrodružstvo. Po prvý krát sme sa s touto postavou zoznámili v titule Of Orcs and Men, kde však nebol hlavnou postavou. V roku 2014 sme sa dočkali titulu Styx: Master of Shadows, kde sa už Styx zhostil hlavnej úlohy. Išlo o prequel k Of Orcs and Men a hoci recenzenti titul označovali za maximálne nadpriemerný, hráči si hru obľúbili.

O obľube Styx: Master of Shadows jasne hovorí aj 3359 veľmi kladných hodnotení tohto počinu na Steame. S tou najlepšou konkurenciou v žánri stealth hier sa Styx merať nemohol, no ani to neboli jeho ambície. Predsa len, nešlo o AAA titul… Autori zo štúdia Cyanide sa však hráčom trafili do noty, a preto sa mohli vďaka úspechu predošlej hry pustiť do ďalšieho príspevku v tomto univerze.

Novinka s názvom Styx: Shards of Darkness bude priamym nasledovníkom predošlej hry, i keď sa odohráva približnej dvadsať rokov po udalostiach v Master of Shadows. Ešte pred vydaním hry sme sa dozvedeli, že príbehová kampaň zaberie okolo pätnástich hodín, aspoň na základe viacerých testov autorov. Pokiaľ však budete chcieť plniť aj vedľajšie misie, herný čas sa predĺži.

Titul poháňa Unreal Engine 4, ktorý sa postará o to, aby hra vyzerala dobre, pričom už vieme aj to, ako bude bežať na konzolách. Majitelia PlayStation 4 sa dočkajú 30fps pri rozlíšení 1080p, no a majitelia Xboxu One si budú musieť vystačiť s rozlíšením 900p. Počet snímkov však bude totožný. Podpora PlayStation 4 Pro a ani verzia pre Nintendo Switch zatiaľ nie je v pláne, no autori ani jednu možnosť  do budúcna nevylučujú. Majitelia PC si samozrejme budú môcť Styxa užiť v najvyššej možnej kvalite, teda ak im to ich “železo” umožní.

V Styx: Shards of Darkness pribudne kooperácia a oproti predchodcovi hra dostane rozľahlejšie prostredia, nové animácie a navýšený mohol byť aj samotný rozpočet titulu, čo vidno už na prvý pohľad. Hráči sa môžu tešiť aj na Styxov humor, ktorý je síce trochu čiernejší, no k tejto postave sa to skrátka hodí.

My sme sa už do hrania pustili, takže recenziu môžete očakávať v dohľadnej dobe. Embargo padá v deň vydania, kedy by sme aj my mali vyrieknuť ortieľ nad Styx: Shards of Darkness.

Komentuj!