Register

A password will be e-mailed to you.

Naša malá veľká krajinka nepatrí medzi kolísku tvorby hier v Európe.  Aj tento fakt prispieva k tomu, že o hrách, ktorých vývoj prebieha u nás,  je malé povedomie. Poďme to  teda napraviť v nasledujúcom texte.

Pojem Steam Greenlight vám určite nie je neznámy. Ide o službu, ktorý pomáha menším indie titulom dostať sa do klasického predaja na Steame. Aby sa hra na Steam dostala, musí si najprv získať dostatočnú podporu v Greenlighte. To však nie je ľahký chlebík, keďže konkurencia je obrovská.  A práve Sacred Fire reprezentuje slovenské farby na svetovej úrovni. Za jeho tvorbou stojí banskobystrické štúdio Poetic. To svoju tvorbu prezentovalo krátkym trailerom, ktorý nájdete aj v tomto článku. S ním je tiež aj spojený pomerne zaujímavý husársky kúsok. Ak sa vám totiž bude zdať hlas sprevádzača trailerom známy, tak asi šípite správne, že ide o Dougla Cockla, ktorý svoj hlas prepožičal samotnému zaklínačovi Geraltovi. Podporu tohto herca sa podarilo získať pomerne čistou náhodou, keď mu tvorcovia bez väčšej viery v úspech poslali e-mail s návrhom na spoluprácu. Doug si hru naštudoval a tesne pred uzávierkou im odpovedal v pozitívnom duchu. Jeho rozhodnutie bolo ovplyvnené aj tým, že má rád Európsku históriu a koniec koncov aj projekt sa mu páčil. Či dostane väčší priestor aj v samotnej hre však uvidíme v budúcnosti.

  Sacred Fire 3

Nuž ale o čom bude Sacred Fire samotný? Bude to príbehové RPG, zasadené do starovekej Kaledónie (Škótska). Príbeh sa bude točiť okolo skupinky bojovníkov, ktorí stúpajú na rebríčku moci práve v čase, keď sa rímske expedičné sily vydali na sever od Hadrianovho valu. Veľmi dôležitý vplyv na hru má mať výber motivácie, myšlienok a pocitov.  Boje budú smerované do taktickej stránky. Spomenuté prvky môžu mať na výsledok potýčky rozhodujúci vplyv, kde budete musieť ovládnuť strach, hnev, možné bude provokovať nepriateľa, či vyčkávať na správny moment k útoku. Boje nemusia končiť smrťou, a bitku možno vybojovať aj rozumom, intelektom či empatiou. Bojovať sa bude aj v politickej sfére, kde budete súperiť o moc ale aj získavať priateľov či nepriateľov.  Sacred Fire sa má orientovať na skutočný svet, takže fantastické tvory tentokrát priestor nedostanú. Greenlight kampani bude sekundovať aj Kickstarter.

Sacred Fire 1

Určite venujte pár minút návšteve oficiálneho webu www.sacredfiregame.com a samozrejme ak vás hra oslovila, podporte Greenlightovú kampaň na Steame lajkom TU.

 

Komentuj!