Register

A password will be e-mailed to you.

Po slabšom začiatku roku prichádza február a zoznam chystaných hier sa rozrastá o viac zaujímavých kúskov. My sme sa už tradične pozreli na tie najväčšie trháky a oproti januáru sme nemali problém nájsť dostatok kandidátov, o ktorých sa oplatí písať. Takže poďme na to!

Nioh (PS4)

8. február

Februárovú nádielku veľkých titulov otvorí táto exkluzivita pre PS4. Najnovší počin autorov z Team Ninja sa bude hrateľnostne podobať sérii Dark Souls a odohrávať by sa mal vo feudálnom Japonsku. Zasadenie však prinesie aj hromadu fikcie a nadprirodzených prvkov. Hlavným hrdinom bude William, západný cestovateľ, ktorý prichádza do Japonska v honbe za svojim nepriateľom. Tento projekt zažil počas vývoja veľa komplikácií a dokonca sme už mali možnosť zahrať si počas minulého roku alfu a betu. Počas nich sa však objavilo niekoľko chýb, ktoré posunuli dátum vydania až na február 2017. Zostáva nám tak len dúfať, že nakoniec nás čaká vydarený kúsok, ktorý dokázal obstáť v zložitom vývoji.

For Honor (PC, PS4, Xbox One)

14. február

Tak ako každú správnu hru od Ubisoftu, aj For Honor sprevádzalo počas roka množstvo informácií a videí. O hre tak zrejme už každý z vás počul. For Honor ponúkne vymyslený svet, v ktorom proti sebe bojujú 3 strany – Vikingovia, samuraji a rytieri. Hráči sa tak chopia boja za jednu zo strán konfliktu v online zápasoch proti ostatným hráčom a komparz im budú robiť aj počítačom ovládaní bojovníci. Gameplay bude podľa videí poskytovať komplikovanejší prístup k boju, než len bezduché stláčanie jedného tlačidla. Ak vás hra zaujíma, máme pre vás dobrú správu. Ešte pred vydaním hry pravdepodobne zverejníme naše dojmy z uzavretej bety, ktorá bude prebiehať od 26. až do 30. januára.

Sniper Elite 4 (PC, PS4, Xbox One)

14. február

V rovnaký deň ako For Honor vyjde ešte jednen zaujímavý titul. Angličania z Rebellionu dokázali vytvoriť zo Sniper Elite pomerne kvalitnú sériu a najnovšie pokračovanie by sa malo držať základov vytvorených v minulých dieloch. Dej sa bude odohrávať v Taliansku v roku 1943. Hlavný hrdina Karl Fairburne dostane za úlohu rozhýbať miestnych partizánov v boji proti fašistom. Podľa slov autorov budú mapy oveľa väčšie než predtým, čo znamená ešte väčšiu voľnosť. Ak vám teda nevadí zašpiniť si ruky v tejto stealth akcii, budete tak môcť urobiť aj v kooperácii s ďalším kamarátom.

Halo Wars 2 (PC, Xbox One)

21. február

Nestáva sa často, aby sme vás informovali o očakávanej RTS pre konzoly. Halo Wars 2 však narúša tento stereotyp. Prvému dielu sa ako jednému z mála podarilo obstáť u hráčov aj recenzentov v tomto okrajovom žánri, a to navyše na Xboxe 360. Pokračovanie by malo nadväzovať práve na pôvodnú hru. Na scéne by sa mala objaviť nová frakcia nazvaná “Banished”. Ako už iste tušíte, práve tá bude jednou z dvoch hrateľných frakcií. Druhou bude pochopiteľne UNSC, ľudská frakcia z prvého dielu. Pri vydaní bude hra ponúkať singleplayerovú kampaň, ktorú však bude možné prejsť aj v kooperácii, no i multiplayer s viacerými módmi.

Horizon Zero Dawn (PS4)

28. február

Na túto hru sa tešíme už od roku 2015, kedy bola oznámená na veľtrhu E3. Odvtedy sme mohli vidieť pomerne dosť videí a reklamných materiálov a naše nadšenie neustalo. Hra už od začiatku zaujala nezvyčajným zasadením. Primitívny ľudský kmeňový život sa totiž odohráva vo svete, ktorý okrem prírody obsahuje aj podivné technické artefakty. Po pláni sa preháňajú robotické zvieratá a hlavná hrdinka Aloy proti nim môže bojovať lukom, prípadne oštepom. Hra ponúkne otvorený svet rozdelený medzi rôzne klany, pre ktoré hráč môže plniť vedľajšie úlohy. Čakanie na plnú verziu sa konečne skončí v posledný deň mesiaca.

Torment: Tides of Numenera (PC, PS4, Xbox One)

28. február

No konečne! Toto dlho-očakávané old-school RPG sa k nám dostane v závere mesiaca. Čakanie to bolo skutočne nekonečné, veď úspešná kampaň na Kickstarteri sa pre túto hru datuje už viac než 2 roky dozadu. Autori z InXile Entertainment nás medzitým občas navnadili novou informáciou. Tento duchovný nástupca legendárnej hry Planescape Torment sľubuje zaujímavý svet hojne využívajúci technológiu na každodenné úkony. Základom hernej náplne by malo byť putovanie po svete Numenera, nelineárne riešenie úloh, odhaľovanie hutného príbehu a občasný súboj. Doterajšie dojmy z Early Access verzie na Steame vyzerajú veľmi sľubne.

Okrem spomenutých titulov za pozornosť stojí ešte vydanie WWE 2K17 na PC po takmer štyroch mesiacoch od konzolovej verzie, no a 21. februára sa objaví zaujímavo pôsobiaca adventúra Night in the Woods (PC, PS4).

Komentuj!