Register

A password will be e-mailed to you.

O Uncharted 4 sme toho popísali už pomerne dosť. Zatiaľ všetko poukazuje na to, že rozlúčka s dobrodruhom Nathanom Drakeom prebehne vo veľkom štýle, vďaka čomu došlo k niekoľkým odkladom, aby tvorcovia vývoj zbytočne nenáhlili. Hra však už bola označená ako GOLD, čo značí iba jedno – vývoj Uncharted 4: A Thief’s End je ukončený a Naughty Dog sa môžu plne sústrediť na ďalšie aktivity.

Do vydania titulu zostáva niečo málo vyše mesiaca, takže hru pomaly začína spoločnosť SONY ukazovať zahraničným médiám. Informačné embargo skončilo včera, vďaka čomu sa môžeme pozrieť na nové obrázky a dokonca aj video, ktoré pravdepodobne nebude posledné.

Ako prvé tu máme spomínané video, ktoré zachytáva hlavnú trojicu na ceste po Madagaskare. Malo by ísť o ukážku z desiatej kapitoly nazvanej The Twelve Towers. V ukážke je znázornené, že hra nebude iba akčný tunel, keďže skôr prezentuje jazdenie džípom po pomerne otvorenom priestranstve. Nebudem už ďalej opisovať to, čo si môžete pozrieť na vlastné oči, radšej raz vidieť, ako stokrát čítať, no nie?

P.S. Nemusíte sa obávať, na rad príde aj akcia.

Spomínali sme aj nové screenshoty, ktoré rovnako ako gameplay video vyzerajú vynikajúco. Nechceme sa hrať na veštcov, ale pravdepodobne nás čaká najkrajšia konzolová hra tejto generácie, pričom Naughty Dog sa vyjadril, že ešte je možné z PlayStation 4 dostať lepšiu grafiku. Uvidíme, na akom titule nám to Naughty Dog predvedie, no s najväčšou pravdepodobnosťou to bude The Last of Us 2. Poďme ale späť k spomínaným screenshotom, je sa na čo pozerať:

_id1459761436_343178 _id1459761436_343178_1 _id1459761436_343178_2 _id1459761436_343178_3 _id1459761436_343178_4 _id1459761436_343178_5 _id1459761436_343178_6

Neil Druckmann z Naughty Dog sa medzičasom stihol pre Gamesradar+ vyjadriť, že by nebol proti, ak by iné štúdio vytvorilo Uncharted 5. “Ak by vytvorili skvelú hru, bol by som nadšený,” hovorí Druckmann. “Chcel by som si zahrať Uncharted, na ktorom by som nepracoval. Bola by to veľká zábava.” Nový Uncharted by však nemohol vzniknúť úplne bez Naughty Dog dodáva. “Ako tvorcovia série v tom zohrávame veľkú úlohu,” uvádza Druckmann a ďalej dodáva: “My by sme sa iba chceli ubezpečiť v tom, aby hráčom dodali tú správnu podstatu série.”

Ktokoľvek by však mal sériu prevziať, najskôr bude musieť zapôsobiť na Naughty Dog tým, že dokážu dodať prípadnému pokračovaniu správnu esenciu a podstatu série, inak žiadne č. 5 nebude. Druckmann má v tomto jasno: “Ak existuje štúdio, ktoré to dokáže, tak je to v poriadku. Ak nie, potom je dobré, že toto je posledný diel.”

V inom rozhovore Druckmann zase oznámil, že pôjde o najdlhší a čo do prostredí najrozmanitejší diel v rámci série, kvôli čomu bol titul niekoľkokrát odložený. Keby došlo k vydaniu v pôvodnom termíne, museli by tvorcovia vyškrtnúť niektoré sekvencie, čo však nechceli dopustiť, keďže všetko, čo sa nakoniec dostalo do finálneho titulu považuje za nevyhnutné k vyrozprávaniu príbehu. Radšej preto zvolili odklad, ako ohroziť kvalitu príbehu a vyváženie tempa.

Uvidíme, ako to v budúcnosti dopadne, no treba uznať, že Druckmann má pravdu. Stačí sa ohliadnuť za značkou Crash Bandicoot, ktorú taktiež vytvorilo štúdio Naughty Dog. Po jej prevzatí inými autormi Crash pomaly, ale isto upadal. Teraz čaká na vzkriesenie, no je otázne, či jestvuje niekto, kto by sa toho vedel chopiť so cťou.

Uncharted 4: The Thief’s End vychádza už budúci mesiac, konkrétne 10. mája exkluzívne pre PlayStation 4.

Komentuj!