Register

A password will be e-mailed to you.

Predvčerom sme Vám priniesli informácie, že herné štúdio Insomniac Games teasujú svoju novú videohru. Oznámenie malo podľa videa prebehnúť počas včerajšieho popoludnia, a tak sa aj stalo. Čo si pre nás toto štúdio pripravilo tentokrát?

Nová videohra od tvorcov Spyro the Dragon, Ratchet & Clank, FPS série Resistance alebo XBOX One exkluzivity Sunset Overdrive dostala názov Song of the Deep. Tentokrát však nepôjde o exkluzivitu pre žiadnu platformu, zahrať si ju budú môcť takmer všetci (majitelia Nintenda bohužiaľ nie).

V prípade, ak máte v obľube akčné adventúry, v tomto prípade v 2D prevedení, mali by ste zbystriť pozornosť. Song of the Deep svojou atmosférou pripomína vynikajúci titul Ori and the Blind Forest z minulého roku, no tvorcovia hru charakterizujú ako Metriodvaniu, nakoľko sa autori inšpirovali hernou sériou Metroid. Pôjde o podmorské dobrodružstvo dievčaťa menom Merryn, ktoré vyrazí hľadať svojho strateného otca. Do výbavy dostane malú ponorku nazvanú J.J. Eirin, v ktorej budete preskúmavať podmorské hlbiny, bojovať s nepriateľmi a riešiť logické hádanky. Ponorku bude nutné postupne upgradeovať, aby ste zdolali silnejších nepriateľov a mohli riešiť hádanky. Občas sa aj namočíte, keďže v niektorých pasážach bude musieť Merryn ponorku opustiť. Príbeh v sebe skrýva inšpiráciu írskymi mýtusmi a legendami. Titul bol odhalený nasledovným trailerom, ktorý má skutočne čarovnú atmosféru.

Okrem traileru je k dispozícii aj screenshot a niekoľko concept artov, ktoré ukazujú hlavnú hrdinku, jej ponorku, avšak pozrieť sa môžeme aj na “Leviathana“, jedného z bossov.

o_d4323dd0

2997205-sotd_merryn_concept

2997202-sotd_sub_concept
2997206-sotd_leviathan_concept o_97153609

Titul príde pre platformy PC, PS4 a XBOX One počas leta 2016, ako v závere prezradzuje Reveal Trailer. U nás bude Song of the Deep bohužiaľ k dispozícii iba v digitálnej podobe, v USA sa vďaka GameStopu bude dať zakúpiť aj fyzická kópia a tematický merchandise, ako kniha pre deti a podobne.

V najbližších dňoch by sme sa mali dozvedieť ďalšie zaujímavé informácie, o ktoré samozrejme neprídete. Ak Vás najnovší počin Insomniac Games zaujal, môžete si prečítať interview s Tedom Priceom (prezident a CEO Insomniac Games) na GameStope.

Komentuj!