Register

A password will be e-mailed to you.

Mortal Kombat X patrí medzi to najlepšie, čo táto séria brutálnych bojových hier ponúka. Odrazilo sa to aj na recenzentských hodnoteniach, ktoré nešetrili chválou. Bohužiaľ, ako býva v poslednej dobe zvykom, PC verziu po vydaní sužovalo viacero problémov, pričom hráči na konzolách dostali hru v bezproblémovom stave. Autori z NetherRealm Studios a vydavateľ Warner Bros. Interactive Entertainment už onedlho prinesú XL edíciu, no má to háčik.

Pozrime sa najskôr na ten spomínaný háčik, ktorý smeruje na PC hráčov. Pre túto platformu bohužiaľ re-edícia Mortal Kombat XL nevznikne, ako bolo oznámené od komunitného manažéra na fóre NetherRealm Studios. Dôvod je jednoduchý, a to nespokojnosť s predajom PC verzie. Podľa severu SteamSpy, ktorý má dostupné údaje, koľko ľudí Mortal Kombat X vlastní na PC ukazuje číslo takmer pól milióna hráčov, čo v porovnaní s predajom na konzolách (kde bol titul najpredávanejšou hrou prvého polroku 2015) asi nie je dychvyrážajúce číslo, no i tak nejde o zanedbateľný počet.

Pre majiteľov klasickej “X” verzie máme ešte jednú zlú správu, na PC nedorazí ani tzv. Kombat Pack 2, ktorý prinesie nové hrateľné postavy, ako Xenomorph (séria filmov Alien), Leatherface (séria Texaský masaker motorovou pílou), Tri-Borg (nová postava, variácia na známe postavy Sektor, Cyber Smoke a Cyrax) a Bo’Rai Cho, ktorý v sérii nie je žiaden nováčik. Toto rozhodnutie je veľmi zvláštne, nakoľko Kombat Pack 1 je pre PC hráčov dostupný, no NetherRealm Studios a Warner Bros. Interactive Entertainment chcú pravdepodobne stratiť priazeň aj zvyšných fanúšikov. Warner Bros. Interactive Entertainment by si však mali hráčov na PC skôr udobrovať, okrem pokazeného Mortal Kombat X priniesli minulý rok ešte viac rozbitú verziu Batman: Arkham Knight. Dosť ale zlých správ, presuňme sa k tým lepším.

Začnime dátumom vydania, ktorý je pomerne blízko. Mortal Kombat XL príde do predaja už o mesiac aj zopár dní, v USA prvého a v Európe štrvtého marca. V tejto re-edícii, ktorú by sme mohli označiť ako GOTY dostanete všetok obsah, ktorý bol doteraz pre Mortal Kombat X vydaný, to znamená predobjednávkové bonusy ako Princ Goro, Kold War Skin Pack, Kold War Scorpion Skin a Brazil Skin Pack. Bokom nezostanú ani spomínané Kombat Packy, takže okrem horeuvedených bojovníkov z Kombat Pack 2 dostanete aj tých z Kombat Packu 1, t.j. Predatora, Jasona Voorheesa (séria Piatok trinásteho), Tremora a Tanyu. Bonusom bude aj obsah, ktorý sa do hry ešte len dostane, a to Apocalypse Skin Pack a Samurai Skin Pack.

Zvláštny krok je ďalší bonus, ktorý dostanú iba predobjednávatelia (zvyšok si pravdepodobne bude môcť tento bonus neskôr dokúpiť, alebo je nebodaj v pláne XXL edícia?!?), a to The Cosplay Pack, vďaka ktorému získajú postavy Casey Cage a Jacqui Briggs vzhľad ninjov z klanov Lin Kuei (klan napr. Sub-Zera) a Shirai Ryu (klan Scorpiona).

V súčasnosti by mal prebiehať uzatvorený beta test nového, vylepšeného sieťového kódu, ktorý by mal pomôcť online multiplayeru, no jeho vydanie zatiaľ nie je známe, no snáď aspoň toto vylepšenie príde na všetky platformy. Uvidíme, no test prebieha iba na konzolách, takže PC hráči asi opäť prídu skrátka…

Oznámenie Mortal Kombat XL sprevádza trailer, na konci ktorého si môžete pozrieť, ako bude The Cosplay Pack vyzerať.

Ako už sme písali, Mortal Kombat XL príde iba pre konzoly PlayStation 4 a XBOX One, a to 04. marca 2016.

UPDATE:

Amazon odhalil boxart PS4 verzie, ktorý je totožný s verziou pre XBOX One.

81D5dJWgLML._SL1500_

Okrem boxartu boli oznámené ceny ako samotného Mortal Kombat XL, tak Kombat Packu 2 a upgradeu, ak už vlastníte Mortal Kombat X a máte záujem o tzv. XL Pack.

2016012119315771729

Komentuj!