Register

A password will be e-mailed to you.

Na virtuálnu realitu od Sony, teda Playstation VR, je na ceste už viac ako 50 kompatibilných hier, no zrejme ste toho zatiaľ nevideli veľa zo samotného headsetu.

Spoločnosť Sony zverejnila nové propagačné video s detailnejším pohľadom na futuristicky vyzerajúci headset Playstation VR, s krýcím názvom Project Mortpheus, spolu so zhrnutím technických špecifikácií. Tak sa mi vidí, že sa pozeráme na zatiaľ najlepšie dizajnovo zvládnutú “virtuálnu realitu”.

Do svojich konzol si budete môcť VR zapojiť skôr ako by ste čakali, a to už v prvom štvrťroku 2016.

V súvislosti s cenou sa Shuhei Yoshida zo Sony vyjadril, že sa ju budú snažiť udržať čo najnižšie. Výška ceny zatiaľ nebola oficiálne potvrdená, avšak ak chce Sony ovládnuť veľkú časť trhu, cena nad 400-450 EUR by bola zrejme príliš. Nuž, nechajme sa prekvapiť.

“Nehovoríme zatiaľ žiadne konkrétne číslo. Toto je konzolový biznis. Snažíme sa poskytovať hardvér za čo najnižšiu možnú cenu, aby si ho mohlo dovoliť čo najviac ľudí, a tým pádom vývojári boli schopní vytvárať hry pre širší trh. S Playstation VR budeme urdžovať rovnaký prístup,” dodal Yoshida.

playstation_vr_banner

Nevýhodou bude, že na to, aby Playstation VR dokázala vykresliť kompletný obraz bude využívať externý box, tzv. processing unit (PU). Túto informáciu prezentoval Ram Madhavan zo Sony na konferencií vývojárov Unite 2015 v americkom Bostone- Celú jeho prezentáciu si môžete pozrieť tu:

Komentuj!