Register

A password will be e-mailed to you.

V Blizzarde sú už zrejme unavení sústavnými rečami o úbytku hráčov World of Warcraft, a tak sa situáciu rozhodli vyriešiť po svojom. Štatistiky o počte hráčov jednoducho prestanú zverejňovať.

Napriek všemožným pokusom Blizzardu hra World of Warcraft už roky stráca na popularite. Počet platiacich hráčov najprv spadol z rekordných 12 miliónov v roku 2010 na 7.4 milióna koncom roku 2014. Nádej na lepšie časy vzbudilo vydanie expanzie Warlords of Draenor, vďaka ktorému počet hráčov opäť prekročil hranicu 10 miliónov. Zlepšenie však bolo iba dočasné a v júni roku 2015 už World of Warcraft hralo iba 5.6 milióna hráčov.

Klesajúci trend potvrdilo aj včerajšie zverejnenie výsledkov za tretí kvartál tohto roku, podľa ktorých za posledné tri mesiace prišiel World of Warcraft o ďalších 100.000 hráčov. Toto číslo však nemusí pre Blizzard znamenať žiadnu tragédiu. Oproti predošlým kvartálom totiž ide o podstatne miernejší pokles.

Optimizmus tiež vyvoláva pripravovaný film Warcraft, ktorý príde do kín budúce leto, alebo expanzia Legion, ktorá by mala vyjsť koncom roku 2016. Oboje by mohlo priniesť aspoň dočasné zvýšenie počtu hráčov. Presné čísla sa však už nedozvieme, keďže Blizzard sa rozhodol, že včerajšie štatistiky o počte hráčov sú tie posledné, ktoré kedy zverejnia. “Existujú totiž čísla, ktoré sú lepšími ukazovateľmi celkovej výkonnosti podniku,” hovorí sa vo vyhlásení Blizzardu. Pravdou je, že napriek zlým výsledkom hry World of Warcraft stúpol počet hráčov všetkých hier Blizzardu oproti minulému roku o 50%.

O filme Warcraft, ako aj expanzii Legion, sa dozvieme viac už tento týždeň na festivale BlizzCon 2016, z ktorého vám prinesieme kompletné spravodajstvo.

Komentuj!