Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio CD Projekt RED sa u nás zaslúžene teší pomerne veľkej popularite. Či už je to spôsobené ich prístupom k fanúšikom, vášňou pre hry alebo jednoducho faktom, že svoju prácu robia dobre, hráči vždy s napätím očakávajú ich ďalší titul. Inak to nebude ani pri ich sci-fi RPG Cyberpunk 2077, ktoré má byť zatiaľ ich najväčším projektom.

Cyberpunk 2077 bol pôvodne ohlásený poľským štúdiom v roku 2012, odvtedy však do sveta nevypustili žiadne ďalšie detaily. Teraz však v rozhovore pre magazín MCV konečne prezradil niečo viac Jose Teixeira, ktorý je v CD Projekt RED zodpovedný za vizuálne efekty.

“Cyberpunk je oveľa väčší než čokoľvek, čo CD Projekt RED doteraz vytvoril,” povedal Teixeira. “Oveľa, oveľa väčší. Naozaj robíme krok do neznáma čo sa týka zložitosti a veľkosti a problémov, na ktoré narážame.”

Zároveň však dodáva, že The Witcher 3 bol pre nich dobrou školou, ktorá ich naučila zdokonaliť open-world systém pre Cyberpunk 2077. “The Witcher výrazne pomohol Cyberpunku, pretože hra sa postupne stala tak veľkou a zložitou, že sme sa pri nej veľa naučili,” vysvetľuje. “Skutočne sme nevedeli do čoho ideme. Práca na The Witcher 3 bola pre nás veľmi dobrou a často brutálnou lekciou. Cyberpunk z toho skutočne vyťaží.”

Jose tiež napriek popularite posledného Witchera tvrdí, že veľa vecí by pri Cyberpunku chceli vylepšiť. “Je veľa vecí, ktoré by som zmenil a nabudúce urobil lepšie. A garantujem, že takmer každý v štúdiu si hovorí ‘Teraz som to urobil takto, nabudúce to môžem urobiť inak, môžem to urobiť lepšie’.”

Dátum vydania nateraz Teixeira odmietol naznačiť. Zavtipkoval si však, že vzhľadom k názvu by hra mohla vyjsť v roku 2077. Tak dúfajme, že to bude o nejaký ten rôčik skôr.

Komentuj!