Register

A password will be e-mailed to you.

Herný priemysel je v dnešnej dobe v rozpačitom štádiu . Je dosť pravdepodobné, že tvorcovia a ľudia stojaci za vývojom hier vlastnej platformy ich v podstate ani nehrajú, a testovania samotného zážitku z hry sú vykonávane cez pár jednotlivcov, ktorí potom posielajú ich dojmy a pripomienky samotným tvorcom.

Neviem si celkom osobne predstaviť, že by sám najvyšší prešiel celú hru, ktorú jeho zamestnanci krvopotne zliepali dva roky.

Predpokladám, že si takáto osoba zapne prvý level, skonštatuje niečo v zmysle “Pridajte viac akcie, viac viac akcie, ešte prosím viac”, položí Xbox ovládač a ide si pozrieť, či mu už prišiel Debet na účet za novučičkú Cessna Citation CJ3. Veď predsa šéf veľkej spoločnosti musí byť načas všade tam, kde ho práve potrebujú!

Nedávno však tento fakt, alebo úvahu, vyvrátil príspevok na Twitteri od Óoooo veľkého Phil Spencera, najväčšieho z najväčších šéfov Xboxu.

Spencer sa vyjadril k tejto téme a vyzdvihoval Shuhei Yoshida, ktorý je mimochodom prezidentom Playstation Worldwide Studios.

“Ak ľudia stojaci za vývojom a rozhodovaní o herných prvkoch hry budú hrať hry, na ktorých pracujú,  tak z toho môže vzísť iba niečo dobré. Pán Shuhei Yoshida je jedným z týchto ľudí.” zdieľal Spencer na jeho Twitter účte.

Spencer v podstate reagoval na príspevok o tom, ako Yoshida hlboko uznáva vývojové štúdio From Software za ich novú hru Bloodborne.

 

Yoshida, ako si to aj sami môžete pozrieť na tweete nižšie, získal platinovú trofej v Bloodborne.

Taktiež si môžete pozrieť video na Youtube, v ktorom Yoshida bojuje proti jednému z najhorších bossov v hre.

 

 

Podľa nás je veľmi cool, ak samotní šéfinkovia takýchto firiem hrajú vlastné hry a vedia oceniť prácu svojich zamestnancov prezentáciou ich výtvoru. Veď kto už môže viac odprezentovať hru, ktorú ponúka jeho vlastná platforma, než sám šéf najvyšší najsamlepší?!

 

Zdroj: Gamespot, Vlastný.

Komentuj!