Register

A password will be e-mailed to you.

Ak ste sa tešili na prichádzajúce DLC ku Dragon Age: Inquisition a vlastníte PS3 alebo Xbox 360, začnite si pomaly šetriť na novú konzolu.

Ohlásil to dnes Bioware vo svojom oznámení na stránke Dragon Age. Na prvý pohľad pozitívna správa vám predstavuje nový Save Importer, ktorý vám pomôže preniesť svoje postavy zo starších konzol na novú generáciu. Až v nenápadnej poznámke Bioware medzi rečou uvádza, že všetky ďalšie DLC k tejto hre budú dostupné iba pre PC, PS4 a Xbox One.

dragon-age-new1

Už v marci sa v rozhovore pre Eurogamer tvorcovia sťažovali na obmedzenia, ktoré vyplývajú z vývoja hier pre staršiu generáciu konzol. “Áno, chceli sme mať na na obrazovke naraz viac nepriateľov. Ale namiesto toho sme rozmýšľali, ako by nepriatelia mohli spolu lepšie spolupracovať – napríklad vzájomným buffovaním. Bol potenciál ísť ďalej ak by sme neboli obmedzení predošlou generáciou konzol? Iste, ale museli sme vytvoriť hru, ktorú by sme dokázali predať.”

Vyzerá to tak, že v Bioware sa rozhodli zbaviť týchto obmedzení aj za cenu straty množstva hráčov. V istom zmysle je to pochopiteľný krok, napriek tomu je veľmi zvláštne takto obetovať niektoré platformy pri ešte stále pomerne mladej hre. Obzvlášť keď prichádzajúce DLC sľubujú rozuzlenie príbehu pôvodného Inquisition.

Komentuj!